Sovrumsromans

Välstoppade sängar och ombonad inredning för rosenfyllda drömmar och lustfylld romantik. Sköna hem visar tre sovrum att längta till.

Tidlös klassiker

Marint och easygoing som i New England.

Bomullsränder och -rutor. Virkat och stickat i 100 procent ull. Idel svalkande blåvita textiler mot värmande bast, ­rotting och trä. En enkel kistkoffert som förvaring. Till och med en skepparkavaj på väggen! Kan det bli mera New ­England-lantligt? Och stilen har också visat sig vara tidernas mest ­tidlösa och lättsamma …

Av: Pernilla Hed Foto: Wolfgang Kleinschmid

Modern boudoir

Orientalisk romantik på ett mer sparsmakat vis

Siden, sammet, pärlor och fransar. ­Olika toner av guld, silver och rosa. Ett formspråk med både orientaliska och romantiska stråk. Ja, men sovrummet är mer än så. Både mattan och himmelssängen skapar rum i rummet. Och det romantiska stramas upp av de mörka, stilrena möblerna och eldstaden i järn.
Av: Viveka Gil Ass: Hanna Lundström-Drugge Foto: Marin Cederblad

Grafisk romantik

Svartvit elegans och spetsar i sötsalt blandning.

En svart, grafiskt mönstrad tapet tillsammans med ett vitt blankt golv, vita sirliga gardiner och en nydesignad järnsäng ger grunden för detta vilsamma, eleganta sovrum. Här kombineras textiler med kantiga och runda mönster – prickar, rutor och hundtandsmönster – med virkat, spets, plisserat och tyll. 
Av: MARIA NORDIN Foto: JAN BENGTSSON Ass: ANNE-FRID LUNDGREN

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!