Shabby chic

Shabby chic är djupt älskad som inredningsstil som hämtar inspiration bland annat från 1700-tal, rustikt och romantiskt blommigt. Läs mer om shabby chic och kika in i vårt inspirationsgalleri.

Shabby chic har sitt ursprung på den engelska landsbygden, där den typiska stilen var blommiga blekta chinzt-tyger tillsammans med gamla slitna rustika möbler.

Shabby chic blev populärt under 1980-talet som en motreaktion till de dyra kvalitetsmöblerna som under den här tiden var väldigt populärt hos övre medelklassen.

Den tidiga shabby chic-stilen var mer storslagen och grandios än idag. Dagens shabby chic hämtar mycket inspiration från svenskt 1700-tal och den avskalade amerikanska allmoge-stilen Shakers.

Utmärkande för shabby chic är det rustikt feminint romantiska. Vitmålade, avskavda möbler med patina, bleka pasteller, gulnande tyger, kandelabrar, fattigmanssilver, rosenmönster och loppisfyndade linnetyger.

Shabby chic som stil myntades på 1980-talet av inredningsmagasinet The World of Interiors och blev snabbt populärt.

Shabby chic-inspiration i vårt galleri Shabby chic.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 8 nr av Sköna hem - få 4 rödvinsglas från iittala. Läs mer!