Varför känns mitt sovrum så tomt och tråkigt?

Jag har problem! Varför känns mitt sovrum bara kalt, kallt och tråkigt? Jag har svårt att veta vilken färgskala jag ska ha, och hur jag ska få det sådär riktigt ombonat och mysigt som man alltid ser i tidningarna.

Fråga

Varför känns mitt sovrum så tomt och tråkigt?

Jag har problem! Varför känns mitt sovrum bara kalt, kallt och tråkigt?

Jag har svårt att veta vilken färgskala jag ska ha, och hur jag ska få det sådär riktigt ombonat och mysigt som man alltid ser i tidningarna.

Har du några enkla tips och råd som kan ge mig en knuff i rätt riktning?

Kan man ha mycket tyg och textilier i ett sovrum, och kanske till exempel en heltäckningsmatta? Eller blir det för mycket damm då?

Camilla

Svar

Hej Camilla!

Jag tycker absolut att alla kan tänka på att plocka in mer textilier i sovrummet, vi svenskar är ju mycket försiktiga med tyg överlag!

Textil behövs särskilt då vi oftast har ett hårt golv i sovrummet, såsom parkett eller plastmatta.

Textilier i sovrum ger en bra ljuddämpning och ett ombonat intryck samt ett lugnare rum. Heltäckningsmattan är i stort på väg tillbaka, och gärna i sovrum där de passar bra.

Även gardiner i ett tjockare material är mysigt i sovrum, till exempel sammet eller en lite tyngre, fodrad gardin (där kan man fodra med mörklägg tyg).

Överkast tycker jag kan få vara lite lyxigare på en säng, gärna flera stycken samtidigt. Följ även upp med en eller flera plädar och många kuddar på sängen, det ger ett inbjudande intryck och sängen blir ett blickfång när man kliver in i rummet.

Glöm inte att följa upp med mjuk belysning på både eventuella sängbord och i tak.

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!