Textilfeber

Den nakna, avskalade trenden är snart ett minne blott. Åtminstone om Charlotte Pettersson spår rätt i sin kristallkula. Morgondagens inredningar  byggs med textilier, och allt handlar om att boa in sig!
Foto: Mikael Dubois

Är det inte märkligt, ända sedan 70-talet har vi tygälskare fått smyga med vår läggning. Nakna golv och fönster har varit allenarådande, sparsmakat har det hetat. Somliga hävdar att det tillhör en äldre generation att vilja ha mycket textil hemma. Men enligt mig handlar det om att vilja klä sitt hem. Att boa in sig, få det hemtrevligt och vackert. Och nu går trenden mot mer tygrika inredningar. Textilföretagen jobbar på högvarv och kollektionerna avlöser varandra. Uppfinningsrikedomen är på topp. Fåglar, fiskar, blommor och blad, eller klassiska medaljonger och krusiduller pryder utsökta tyger i härliga material. Inte ens den mest förhärdade minimalist kan stå emot i längden.

Har du inte redan drabbats av textilfeber märker du den som en känsla av mjukt välbehag. Kanske har du redan känt tecken på att du helst vill mysa i en soffa fylld av vackra kuddar, och sätta fötterna på mattor av tjockaste kvalitet. Eller har det gått så långt att du suckar av hänförelse över broderier, handsydda lampskärmar och sammetsklädda fåtöljer. Jag är definitivt en av dem. 

Det handlar om att hänge sig! Att inte stålsätta sig mot fransar, tofsar och en gardin eller två. Sedan kan man inte få nog. Så bejaka din inre tant och lev ut dina tyglustar!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!