Textilt - gardiner, mattor & mjuka textilier

Ett hem utan textila inslag upplevs som tomt, oinbjuande och kalt. Ändå är det så lite som behövs för att känsan ska bli en helt annan. Med mattor på golvet, gardiner i fönstren och några kuddar och plädar i soffan, blir både ljud och stämning betydligt mjukare.

Om du någon gång har varit i ett rum med helt tygklädda väggar, eller kanske i en ljudstudio, vet du vilken effekt textilier kan få på ljudupplevelsen i ett rum. Det nästan slår lock för öronen - av tystnad. Nu kanske man inte eftersträvar riktigt så stor i effekt i alla hemmets rum, men klart är att i en allt mer ljudintensiv miljö, kan det vara skönt att uppnå en tystare ljudnivå hemma.

Att hänga upp gardiner för fönstren har alltså inte enbart en insynsskyddande effekt, utan gardinerna håller dessutom ute drag och dämpar ljud både utirfrån och inifrån.

Det finns fantastiskt mycket vackra och härliga textilier både för fönster och golv – och i Sköna hem har vi många tips på hur man gör när man vill inreda med textilier. Lätt och luftigt på sommaren, mer ombonat och värmande på vintern – och allt däremellan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!