Underlägg med rull

Underlägget Casseroll från Smartasaker.se, i ek eller bok, är designat av Mejke Vonck. Genom att ställa tunga grytor och kastruller på träskivan med hjul kan man flytta runt dem utan behöva lyfta tungt. Prisexempel: Runt underlägg ek, 22 cm i diameter, ca 395 kr.

Så tyckte experterna

HELEN ASK, delägare i köksinredningsbutiken Cordon-bleu på Vasagatan i Stockholm:

- Flopp! Visst skulle det vara en fördel att slippa lyfta tunga kastruller, men jag är tveksam till att det fungerar så som det är tänkt. Det gäller ju att hjulen har lagom mycket rullmotstånd. Går det för lätt så kanske den varma grytan far iväg över kanten! Och med en duk på bordet så känns det som om hjulen skulle kunna ­fastna i tyget. Men visst, underlägget är snyggt och skulle kunna vara en fin 50-års­present till någon som redan har det mesta. Förutsatt att det fungerar bra förstås.ANNA LOOFT PERSSON driver cateringföretaget Matsällskapet: 

– Flopp! Det är snyggt och skulle säkert kunna vara en rolig present, men det är samtidigt väldigt dyrt. Och jag tror nog ändå inte man skulle orka använda det mer en ett par gånger innan det hamnade i ett skåp längst ner. När man äter med familjen är det tänkbart att det skulle vara användbart, men som alla vet så har man oftast mycket på bordet under middagen. Och då måste man ändå lyfta undan andra saker först för att kunna skjuta på framåt.             

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!