Idag är det picknickens dag – 11 måsten i picknick-korgen!

Skippa papperstallrikar och plastmuggar när du fixar en picknick. Satsa på lite fina detaljer för en härligare picknick-upplevelse!

11 måsten i picknick-korgen

1. Istället för frysklampar

Frysklampar tar bara plats. Frys saft och vatten i plastflaskor istället. De blir perfekta kylklampar och dessutom kall svalkande dryck allteftersom innehållet smälter.

2. Sittplatser

Ta med ordentligt med picknickfiltar, gärna fukttåliga. Är ni många som kan hjälpa till att bära, ta gärna med lite kuddar och kanske någon brassestol. Att sitta skönt på picknicken gör mycket för trivseln.

3. Servetter

Våtservetter och vanliga servetter. Välj gärna lite finare servetter, det blir en trevlig detalj på picknicken.

4. Duk

Det är faktiskt mycket trevligt att duka upp maten på en rödvitrutig duk, duken utgör också en naturlig gräns för var buffén står uppdukad och var du kan sitta.

5. Picknick-korgen

En picknickkorg bör vara utrustad med bestick, glas och tallrikar av plast eller porslin. Det finns jättefina färdiga picknickväskor med alla tillbehör, inklusive vinglas. Undvik plastmuggar, plastbestick och papperstallrikar.

6. Frukt

Lite finare frukt är festligt och fint att duka upp tillsammans med maten. Trä jordgubbar, ananas, vindruvor, melon med mer på träspett. Dekorativt och enkelt att äta!

7. Grill

På grillen kan man grilla bröd, smörgåsar, korv, hamburgare med mer för en matigare picknick.

8. Efterrätt!

Ingen picknick är komplett utan en smaskig efterrätt! Ta med tårttillbehör och monera på plats (tex marängbottnar + lemoncurd + grädde på sprutflaska + jordgubbar). Grilla marchmallows, smält choklad i en aluminiumform på grillen och doppa frukt, marchmallows och kex!

9. Detaljerna som gör det

Vira vackra servetter runt smörgåsarna och linda in vinflaskan i ett fint omslagspapper. För att undvika kladd med maten är det fint att kunna linda in till exempel majskolvar och grillade kycklingklubbor i folie.

10. Soppåsar.

Viktigt att städa undan efter sig. Ta med soppåsar och håll ordning kring picknickplatsen.

11. Lekar

Brännbollsträ, bollar, kubb, badleksaker och allt det där som gör att man kan äta så mycket mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!