Artikeln innehåller annonslänkar

Förgyll uteplatsen och balkongen med växter i vackra krukor.
Förgyll uteplatsen och balkongen med växter i vackra krukor.

11 vackra utekrukor och urnor – från budget till lyx

Med växter och vackra krukor går det att förvandla nästan vilken uteplats som helst till en trivsam oas. En ståtlig urna med ett träd i. En hängande växt från en ampel och en ros i en kruka av cement. Här har vi valt ut våra favoriter bland krukor och urnor för utomhusbruk – från budget till lyx.

Vilka växter ska få bo på din balkong i sommar? Och i vilka kurkor? Det finns en uppsjö av vackra utekrukor, urnor och blomsterlådor att välja bland - vi hjälper dig hitta din nya favorit. 

1. Sober urna i lättmetall, Ellos

Foto: Ellos

Stora urnor är väldigt fina att plantera träd i. Vår favorit just nu är päronträd, som ser ut som stora olivträd, och som dessutom går att vinterförvara utomhus. Skulle bli supersnyggt i den här urnan av lättmetall som är 55 cm hög. 

Läs mer och köp här.  

2. Odlingsbänk på ben, Hasselfors Garden

Foto: Hasselfors Garden

Både snygg och praktisk. Odla vackra blommor eller goda örter i smidig arbetshöjd. Spaljén i metall ingår och ger bra stöd om du vill plantera en klättrande växt.

Läs mer och köp här.  

3. Hållbart och vackert i cortenplåt, Garden Store

Foto: Garden Store

Det du planterar i ute ska klara av både sol, regn och vind. Att cortenplåt är en favorit är inte konstigt eftersom den bara bli vackrare med tiden. Den här är 110 centimeter lång och 65 centimeter hög. 

Läs mer och köp här. 

4. Modern kruka i aluminium från danska Cane-Line

Foto: Cane-Line

Moderna krukor i olika storlekar och färger från danska Cane-Line. Gjord av pulverlackerad aluminium och funkar fint för både förvaring och plantering. 

Läs mer och köp här.  

5. Glaserad keramik, Ellos 

Foto: Ellos

En härlig färgklick från Ellos. Krukan Daggkåpa av glaserad keramik med hög glans är 47 centimeter hög och har en diameter på 44 centimeter. 

Läs mer och köp här.  

6. Budgetfynd: Zinkhink från Granngården

Foto: Granngården

En väldigt prisvärd zinkhink som är lackerad i en ljuvlig grönfärg. Finns i två storlekar. Saknar hål för dränering så det måste du borra själv för att din plantering inte ska stå för blött. 

Läs mer och köp här.  

7. Urna i gjutjärn från Mr Fredrik

Foto: Garden Store

En urna i gjutjärn står stadigt i alla väder och ger uteplatsen en rustik touch. 

Läs mer och köp här. 

8. Enkel balkonglåda i metall, Granit

Foto: Granit

Balkonglådan från Granit har en stram design och är tillverkad av metall. Den här är 60 centimeter bred men den finns även i en mindre storlek. 

Läs mer och köp här. 

9. Blombord i metall från H&M Home

Foto: H&M Home

Att blanda trä och metall är ett smart drag och skapar en skön känsla. Det här blombordets runda former är en fin kontrast till det ganska hårda intryck som metall annars kan ge. Läs mer och köp här.  

10. Vitlaserad planteringslåda från Granngården

Foto: Granngården

Det behöver inte vara svårare än så här. Den vitlaserade planteringslådan gör att dina mindre växter kommer upp och för de slingrande växterna är den medföljande spaljén en dröm. Läs mer och köp här.  

11. Stor ampel från Jotex

Ampelkruka i ett lätt och tåligt material. Läs mer och köp här.  

AV: Mia Zettermark

LÄS MER: 5 saker att tänka på när du inreder din uteplats och balkong 

LÄS MER: Inred balkongen mer personligt – så får du den att passa just dig 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 8 nr av Sköna hem - få 4 rödvinsglas från iittala. Läs mer!