Artikeln innehåller annonslänkar

Förgyll uteplatsen och balkongen med växter i vackra krukor.

11 vackra utekrukor och urnor – från budget till lyx

Med växter och vackra krukor går det att förvandla nästan vilken uteplats som helst till en trivsam oas. En ståtlig urna med ett träd i. En hängande växt från en ampel och en ros i en kruka av cement. Här har vi valt ut våra favoriter bland krukor och urnor för utomhusbruk – från budget till lyx.

Vilka växter ska få bo på din balkong i sommar? Och i vilka krukor? Det finns en uppsjö av vackra utekrukor, urnor och blomsterlådor att välja bland - vi hjälper dig hitta din nya favorit.

1. Sober urna i lättmetall

Foto: Studio Bildbolaget / Ellos

Stora urnor är väldigt fina att plantera träd i. Vår favorit just nu är päronträd, som ser ut som stora olivträd, och som dessutom går att vinterförvara utomhus. Skulle bli supersnyggt i den här urnan av lättmetall med matt, strukturerad yta som är 55 cm hög. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

2. Kruka av cement på ben

Foto: Jotex / Jotex

Snygg kruka på ben i cement och med ben i akaciaträ. 86 cm hög. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

3. Hållbart och vackert i cortenplåt

Foto: Garden Store

Det du planterar i ute ska klara av både sol, regn och vind. Att cortenplåt är en favorit är inte konstigt eftersom den bara bli vackrare med tiden. Den här är 110 centimeter lång och 65 centimeter hög. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

4. Modern kruka i aluminium

Foto: Cane-Line

Moderna krukor i olika storlekar och färger från danska Cane-Line. Gjord av pulverlackerad aluminium och funkar fint för både förvaring och plantering. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

5. Kruka i stengodslera

Foto: Åhléns / Åhléns

En härlig färgklick från Åhléns. Krukan Sunset Tower är inspirerad av Leland A. Bryant’s ikoniska hotell Sunset Tower som är byggt av stengodslera i L.A. Finns i flera olika storlekar. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

6. Budgetfynd: Zinkhink

Foto: Granngården

En väldigt prisvärd zinkhink som är lackerad i en ljuvlig grönfärg. Finns i två storlekar. Saknar hål för dränering så det måste du borra själv för att din plantering inte ska stå för blött. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

7. Urna i gjutjärn

Foto: Garden Store

En urna i gjutjärn står stadigt i alla väder och ger uteplatsen en rustik touch. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

8. Fyrkantig kruka i tåligt material

Foto: Jotex / Jotex

Vädertålig kruka som både tål frost och inte blir blekt av solljus. Dessutom är den återvinningsbar. Gjord av återvunnet stenpulver, plast och träfibrer. 40 cm bred. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

9. Stor kruka på piedestal

Foto: H&M Home / H&M Home

Ytterkruka i metall med rundad botten och piedestal i metall. Ett stilrent inslag där de flesta blommor och planteringar passar fint. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

10. Vitlaserad planteringslåda

Foto: Granngården

Det behöver inte vara svårare än så här. Den vitlaserade planteringslådan gör att dina mindre växter kommer upp och för de slingrande växterna är den medföljande spaljén en dröm. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

11. Stor ampel i stengods

Foto: Solhem Inredning / Solhem Inredning

Ampelkruka i stengods och matt lasyr. Band i ljust läder. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

LÄS MER: 5 saker att tänka på när du inreder din uteplats och balkong
LÄS MER: Inred balkongen mer personligt – så får du den att passa just dig 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!