12 små växthus för dig som vill odla på balkong, altan eller uteplats

Uppfyll drömmen om ett växthus även om du saknar trädgård! Ett miniväxthus är snyggt, prisvärt och tar lite plats. Här kommer 12 små växthus som både går att odla i och blir till en trevlig inredningsdetalj.

Miniväxthus för balkong, fönsterbräda eller bord

Ett miniväxthus, som också kan kallas för drivhus, blir en varm och fuktig miljö för frön eller små skott. I växthuset växer de till sig för att sedan planteras i kruka eller i rabatt.

1. "Mini glass växthus" från HK Living. Läs mer och köp här.

2. "Litet växthus" från H&M Home. Läs mer och köp här.

3. "Drivhus natur" från Granngården. Läs mer och köp här.

4. "Socker växthus" från Ikea. Läs mer och köp här.

5. "Växthus mini" från Plantagen. Läs mer och köp här.

3 tips för odling i miniväxthus:

Anpassa storleken på växterna efter hur ditt miniväxthus ser ut. Vissa plantor kan se små ut till en början men snabbt klättra.

Odla kryddor! Basilika är perfekt att odla i ett miniväxthus. Frys in skörden så har ni kryddor hela vintern.

Ta sticklingar på krukväxterna där hemma. När de är tillräckligt stora kan du plantera om i kruka och ge bort i present när du går på middag.

 

Växthus för uteplats och terrass

På de större ytorna blir odlingsmöjligheterna ännu fler. Husfasaden kan bli plats för ett väggväxthus, en odlingsvitrin eller en odlingsbänk.

6. Skapa en grön oas på terrassen med ett växthus lutat mot väggen. Växthus "Altan" finns på Odla.nu. Läs mer och köp här.

7. En kombinerad arbetsbänk och miniväxthus från Juliana passar perfekt på terrassen. Läs mer och köp här.

LÄS OCKSÅ: Lyckas med dina sticklingar – så gör du!

8. Det här smarta växthuset från Vitavia bibehåller temperaturen när det är kallt ute och att sänker temperaturen när det är varmt ute. Läs mer och köp här.

Växthus för altan eller den större balkongen

9. Utnyttja balkongräcket och häng upp ett snyggt växthus. Det här är ett odlingsvitrin från Juliana. Läs mer och köp här.

10. Matcha miniväxthus med odlingsbord! Det här växthuset i teak från Skagerak har en lucka på framsidan så att du enkelt kommer åt att vattna. Läs mer och köp här.

11. Smidigt växthus som tar upp minimalt med plats och går att rulla in när det sedan blir kallare på nätterna. Det här växthuset med dubbla skjutdörrar kommer från Juliana. Läs mer och köp här.

Förvandla den inglasade balkongen till ett växthus...

12. Om du har en inglasad balkong räcker det med en hylla. Plantera i de djupa hyllplanen eller ställ krukor på. Läs mer och köp här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!