Årets pelargon korad – Caliente Pink

Pelargoner, ständigt lika populära. Lättskötta och tåliga blommar de glatt och frodigt både utomhus och inomhus. Nu har årets pelargon 2016 blivit utsedd. En neonrosa pelargon med skira blommor som passar i de flesta miljöer. Grattis!

Årets Pelargon 2016 är korad och togs hem av skirt neonrosa-blommande Caliente Pink. Årets pelargon är en ”urban tuffing som passar lika bra i hård stadsmiljö som i charmiga svenska sommarhem”. Årets pelargon, som du köper direkt från Allt om Trädgårds webbshop, beskriver pelargonen som en överlevare som blommar tacksamt oavsett om den får utstå hårda vindar, blöta kalla somrar eller stekhet Medelhavsvärme. Exakta förhållande som i en svensk trädgård med andra ord!

LÄS OCKSÅ: Odla i trädgården och på balkongen – gör det lättskött från början

Juryns motivering Årets pelargon

Lysande i sin enkelhet – enkel i sin skönhet. En modern förädling, framtagen via korsning av traditionell zonalpelargon och hängpelargon. Du får det bästa av flera världar – enkla, stora och färgstarka blommor från zonalpelargon och läderartat, blankt bladverk från hängpelargon. Växtsättet är en kombination av de båda vilket speglas i ett allsidigt användningsområde.

LÄS OCKSÅ: 23 fakta alla som älskar pelargoner borde känna till

Foto: Blomsterfrämjandet/Lina Arvidsson

Årets pelargon – fakta

Årets pelargon utses för att synliggöra mångfalden hos pelargonsläktet.

För att få utmärkelsen ska det vara en frisk och livskraftig pelargon med ett stort skönhetsvärde.

Sorten ska visa ett annorlunda uttryck än det som vi vanligtvis ser hos pelargoner.

Följ Sköna hem på Facebook så missar du inget!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!