Foto: Martin Cederblad

Detta säger din månadsblomma om din personlighet

Precis som ditt stjärntecken kan säga saker om din personlighet, kan även din månadsblomma göra det. Vad säger din månadsblomma om dig? (Psst, ta det med en nypa salt.)

Januari – Nejlika

Nejlikor symboliserar kärlek, fascination och utmärkelse. Nejlikan tillför färg under kalla och mörka januari, och kan uttrycka olika saker beroende på dess nyans.

Din personlighet: Du är genuin och jordnära. Du är lojal och har en kärlek för dina vänner och familj som inte kan jämföras.

Februari – Viol

Dessa lila blommor tog sig an sin betydelse under den viktorianska eran, och associerades med blygsamhet och oskuldsfullhet.

Din personlighet: Du är mogen för din ålder och kan vara en tillbakadragen och privat person, men du är också lite av en drömmare. Det tar ett tag för dig att släppa in människor, men när du gör det är du väldigt lojal.

LÄS OCKSÅ: 11 vanliga krukväxter som ger dig renare luft hemma

Mars – Påsklilja

Påskliljor står för tur. I Wales till exempel sägs det att om man ser den första påskliljan som blommar för säsongen kommer man ha tur i ett år.

Din personlighet: Du värnar om att leva ditt liv i lugn och lycka. Du är extremt kreativ, och du är snäll mot alla du träffar.

April – Tusensköna

Tusenskönor är kärnan i symbolen av renhet och kyskhet. Utöver oskuldsfullhet är tusenskönor också en symbol för hemlighet. Tusenskönor har kallats för "dagens öga" eftersom de kunde stänga ihop sina blomblad på natten, och sedan avslöja deras gula kärna – deras lilla hemlighet – när solen lyste igen.

Din personlighet: Du är en obekymrad och lättsam person. Precis som blomman av din födelsemånad, tenderar du att lysa upp andras dag genom att helt enkelt vara dig själv.

Maj – Liljekonvalj

När liljekonvaljer blommar sägs det att lycka återvänder. De små klockformade blombladen betecknar ödmjukhet och mildhet.

Din personlighet: Du är ganska praktisk och tenderar att hantera svåra situationer bra. Och dina vänner tycker att du är väldigt snäll.

Juni – Ros

Även om rosor omfattande symboliserar kärlek och passion, skiljer de sig åt i deras symboliska mening beroende på vilken färg de har. Rosor representerar också konfidentialitet.

Din personlighet: Självklart är du en sann romantiker. Du kommer överens med människor lätt, och kan anpassa dig till nya eller svåra situationer utan problem.

Juli – Riddarsporre

Riddarsporre associeras med öppenhet och positivitet. De symboliserar breda horisonter, potential och bättre tider.

Din personlighet: Du är rolig. Din charm och ditt sinne för humor kan få folk att känna sig välkomnade och uppskattade. Du värderar också familjen över allt annat.

Augusti – Gladiolus

Gladiolus har fått sitt namn efter det latinska ordet som betyder svärd. Gladiolusblomman bars av grekiska soldater i strid för att skydda dem från skada och död, därav blommans symboliska association till styrka och integritet.

Din personlighet: Du är intellektuell och gör precis det du kan för att du ska lyckas. Du tenderar att hitta dig själv i ledarroller på jobbet, och precis som din månadsblomma har du en styrka och integritet som inte kan matchas.

September – Aster

I grekiska läran säger man att aster, som också är ett ord för stjärna i engelskan, skapades av gudinnan Astraea. Hon grät när hon såg att det var för få stjärnor på himlen, och hennes tårar blev de stjärnformade blommorna. Lila variationer associeras oftast med visdom och kunglighet.

Din personlighet: Du är lite av en perfektionist, men detta borde inte komma som en överraskning. Kanske är det din perfektions-ådra som gör att du också är lite känslosam. Men det är inget negativt, det är det som gör dig till en bra kommunikatör.

Oktober – Ringblomma

Ringblommans orange-gula toner tror man håller höstens solsken. Ringblomman är känd för sin antiseptiska, antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper och används fortfarande för att motverka och läka infektioner.

Din personlighet: Personer som är födda i oktober är ofta varma, vänliga och lättsamma. Du strävar också efter att leva ett fridfullt och harmoniskt liv.

November – Krysantemum

Japaner ser krysantemum som en symbol för perfektion. Blomman har också setts som ett objekt för meditation.

Din personlighet: Du är ärlig, snäll och omtänksam. Du har lätt för att få vänner och vill gärna vara andra till lags.

December – Järnek

Järnek sägs representera lycka i hemmet, men också försvar och skydd.

Din personlighet: Du är någon som utövar hygge och kan ofta arrangera om saker i dina vänners hem för att göra det mysigare. Du kan också sätta dig lite i försvarsställning när någon kritiserar ditt sätt att göra något.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!