Dags för en hammock – 5 saker att tänka på om du ska köpa hammock

En hammock är en trädgårdssoffa som är upphängd under ett soltak i en särskild ställning, vilket gör det möjligt att gunga fram och tillbaka (källa wikipedia). Och visst är det härligt med en hammock i trädgården. Här är några punkter att tänka på om du går i köptankar.  

1. Hur vill du använda din hammock?

Ska du finsitta i din hammock vid trädgårdsbordet, slappa halvliggandes med en god bok, eller kommer dina barn använda hammocken mer som en gunga? Det finns dessutom olika storlekar, hammockar för både en och två personer, eller är ni en hel familj som alla kommer vilja ha möjlighet att sitta i hammocken en solig sommardag?

Hammock från Furniturebox

2. Var kommer du ställa din hammock?

Tänk på att en hammock behöver gott om plats, dels är den redan i sig betydligt otypmpligare än en vanlig trädgårdsmöbel, och sedan behöver den dessutom ordentligt med plats för att kunna svinga.

Hammock Hulténs

3. Vilken stil vill du ha på din hammock?

Det fanns en tid när en hammock var en hammock rätt och slätt. Det gäller inte riktigt längre. Det finns hammockar i alla möjliga stilar. Allt från rustikt lantliga, romantiska och moderna. Vilken typ av hammock passar in i just din trädgård och till din livsstil?

Hammock Jysk

4. Hur ska du förvara din hammock under vintern?

Tänk på att en hammock tar stor plats. Om du vill att din hammock ska hålla år efter år, men inte har möjlighet att förvara den någonstans under vinterhalvåret bör du tänka igenom ditt beslut noga. Gissningsvis spelar kvaliteten på hammocken stor roll här, om den tål att stå ute året runt.

Hammock Kilamöbler

5. Vad får din hammock kosta?

Denna punkt hänger ihop med punkt 3. Vill du ha en hammock med god kvalitet och som kommer hålla i flera år, kommer det kosta mer än en av enklare kvalitet.

Du kanske också är intresserad av:

7 smarta sätt att använda trasiga terrakottakrukor

Sätt färg på din uteplats – 10 roliga projekt till altan och balkong

Balkonginspiration –  11 sätt att styla en liten balkong

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu! 4 nr av Sköna hem för endast 169 kr. Köp nu!