Stor Daggsalvia är årets sommarblomma av flera olika anledninga, den är lättskött och blommar oavbrutet. Den Stora Daggsalvian doftar underbart och är älskad av både fjärilar och bin. Stor Daggsalvia blir pricken över i i trädgården i sommar!

Stor daggsalvia som på mycket fina grunder är vald till årets sommarblomma 2016 finns att köpa i Allt om Trädgårds webbshop.

Salvia farinacea

Av juryn valdes den till för sin ståtlighet, långa blomningstid och tålighet.
– Jag älskar Salvia Mystic Spires, för sina långa fyllda blåa blommor, som blommar hela sommaren och hösten. Klipper man bort efter blomning får man nya blommor väldigt snabbt. Blommorna attraherar massvis med fjärilar och humlor något, som jag vill gärna ser mer av i trädgården. Den funkar bra både i rabatt eller kruka och trivs i soliga lägen, säger John Taylor som är medlem i juryn.

stor daggsalvia årets sommarblomma 2016

Årets Sommarblomma är en svenskodlad utplanteringsväxt med högt odlingsvärde – en enskild växt som kanske är lite okänd, som lyfts fram för att fler skall få uppleva dess skönhet och nytta.

Sugen på Stora daggsalvian? Årets Sommarblomma odlas fram under våren och levereras till butiker i hela landet under juni och juli månad.

sommarblomma
Bildkälla

 

Spara

Spara