Foto: Jotex

11 mysiga sätt att inreda en liten balkong

Ett skepp kommer lastat med inspiration och inredningstips för en mysig balkong! Att inreda en liten balkong kan vara lite trixigt – vi hjälper dig att sätta stilen och hitta perfekta balkongmöbler till en liten balkong!

En liten balkong kan med kärlek och omtanke bli riktigt mysig och fin! Här får du elva fiffiga tips som gör att din balkong blir den givna platsen att hänga på i sommar.

Inreda en liten balkong – 11 tips

1. Balkonglådor i mängder

Grönska gör balkongen lummig och välkomnande. Har du en mindre balkong, odla på höjden! Med gamla äppellådor kan du arrangera växterna på ett kreativt sätt mot väggen.

Lådorna på bilden kommer från Granit, läs mer och köp här 

2. Mysigt på fransk balkong

Har du en fransk balkong är det svårt att placera ut balkongmöbler på själva balkongen. En fransk balkong får man helt enkelt utöka inåt så att säga. Lägg en matta och några kuddar på golvet och känslan av att befinna sig på en balkong blir ändå påtaglig.

Foto: Ikea

Tips på fina kuddar och madrasser

Solmadrass från House Doctor som enkelt rullas ihop, läs mer och köp här

Kudde från H&M Home, läs mer och köp här 

3. Skapa en miniträdgård

Skapa en egen liten oas på balkongen med mängder av växter. Odla i krukor, lådor och blomstertrappor. Satsa på träd i kruka och låt en växt klättra uppåt på en spaljé för extra lummig känsla. Växterna fungerar dessutom som insynsskyd!

Foto: Ikea Livet hemma

4. Hängande bord

För den lilla balkongen är smarta möbler a och o. För den som har väldigt lite plats är bordet som du hänger över balkongräcket perfekt! Har du lite mer yta att röra dig med är fällbara eller små bord som du kan flytta runt en riktigt bra idé. 

Foto: Ikea Livet hemma

Tips på smarta balkongbord

Foto: Pressbild

Litet bord från Fermob, läs mer och köp här 

Smidigt bord som du lätt flyttar med dig, från Cane Line, läs mer och köp här 

5. Hängmatta och hängstol - mysigaste balkongmöbeln?

Tänk dig att ligga och gunga högt uppe bland takåsarna... Har du möjlighet att sätta upp en hängmatta på balkongen så testa! Har du lite mindre plats men vill åt samma bohemiska känsla kan en hängstol vara ett härligt alternativ.

Fler hängande favoriter

Hängstol från Åhléns, läs mer och köp här 

Foto: Åhléns / Åhléns

Hängstol i vitt. Läs mer och köp här.  

6. DIY-knep till liten utesoffa

En soffa ger förstås lite extra mysig känsla men kan vara svår att få plats med. Ett alternativ är att bygga en minisoffa med delar från en modulsoffa som den på bilden. Har du väldigt lite utrymme, ställ en förvaringsbänk mot väggen eller räcket och fyll på med kuddar som ryggstöd så får du både soffa och förvaring.

Foto: Jotex

Tips för liten balkongsoffa

Modulsoffa som går att bygga ihop på en rad olika sätt. Från Jotex, läs mer och köp här.

Förvaringsbänk som fungerar utmärkt som minisoffa med lite kuddar som ryggstöd. Från Ikea, läs mer och köp här. 

7. Blommor och växter

Ljuvligt! Och det går faktiskt att odla rosor på balkongen! Tillsammans med balkongmöbler blir din balkong en ljuvlig oas.

Foto: Granit

8. Mysbelysning

Ljuslyktor, elektriska lyktor, solcellslyktor, ljusslingor. Det finns mängder av mysbelysning att dekorera balkongen med. Använd ditt balkongräcke för att hänga belysning dekorativt, eller häng i krokar om du har en balkong med tak. Riktig mysfaktor!

Foto: Lagerhaus

Ljusslingan på bilden kommer från Lagerhaus, läs mer och köp här. 

Tips på mer mysbelysning

Elektrisk lykta från Jotex. Läs mer och köp här.

Rislampan drivs med solceller. Laddas under dagen och lyser stämningsfullt om kvällen. Från Åhléns, läs mer och köp här. 

 9. Utomhusmatta & kuddar i mängder

Skapa en ombonad balkong med mattor och mängder av kuddar. En matta är även ett utmärkt sätt att dölja det ofta lite tråkiga betonggolvet. Nu förtiden finns mängder av mönster och färger på utomhusmattor.

Foto: Granit

Tips på fina mattor till balkongen

Utematta från Jotex, läs mer och köp här 

Foto: Ellos home

Utomhusmatta från Ellos home, läs mer och köp här.  

10. Solskydd

Gör ett eget smart och snyggt solskydd av en segelduk. Så skönt att dra för när solen hettar för mycket.

11. Lägg trätrall på balkongen (och måla det rutigt)

Lägg rätrall på balkongen för härlig och lyxig känsla för fötterna. Och varför inte göra som på bilden och ge det en härlig retrokänsla genom att måla det rutigt...

Foto: Ikea Livet hemma

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!