Magiskt uterum med pool, pergola och en utedusch som skapar habegär!

Ett grönskande uterum med pool, utedusch, pergola och trädäck, och med bekväma utemöbler för både sol och skugga.

Det stora trädäcket rymmer också en matplats under det stora solskyddet. Matbord från Gervasoni och stolar i design av Philippe Starck för Driade. Grill från Weber.

Ett grönskande uterum med pool, pergola och trädäck, och med bekväma utemöbler för både sol och skugga.

LÄS OCKSÅ: Så blir trädgården ett spännande utreum – enkla detaljen som skapar magi

Utemöblerna i pergolan ingår i den tyska utemöbelsproducenten Dedons loungekollektion i konstrotting. Kuddar från Lisen Stibeck. Småbord Filo av handvävd ståltråd, design Paola Navone för Gervasoni. Påfågelstolen i rotting är köpt på auktion. Rött linnetyg för utomhusbruk.

LÄS OCKSÅ: 11 enkla tips till den härligaste uteplatsen

Bladformade solstolen Leaf i flätat sjögräs är formgiven av Frank Lighthart för Dedon. Utedusch från Boffi. Allt genom Geco.

Här är en uteplats där man behagligt kan röra sig mellan poolen, pergolan  och uteduschen. Det öppna uterummet ger skugga för solen om dagen, och är det riktigt varm drar man bara för gardinen. När kvällen anländer med svalare temperatur håller samma gardin kylan ute, och så finns här infravärme. Med belysning, högtalare och bekväma möbler är det sommarens bästa uterum.

Trädgården med poolen och uterummet kom till i ett samarbete mellan landskapsarkitekten Ulf Nordfjell och inredningsföretaget Geco. Det senare driver ägaren av uteplatsen tillsammans med sin syster.

– Att ta hjälp av en trädgårds- eller landskapsarkitekt är mitt bästa råd, säger Harry, ägaren av denna fantastiska uteplats. På så sätt kan man få fram en bra lösning som håller över tid.

LÄS OCKSÅ: 25 inspirerande uterum – inred din uteplats inför sommaren

Publicerad i Sköna hem nr 5, 2016.

Av: Gill Renlund

Foto: Johan Sellén

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!