Mördarsniglar äter inte allt – här är 15 blommor som lämnas i fred

Med tanke på benämningen, mördarsniglar, lockas man att tro att en mördarsnigel äter allt i sin väg. Så är dock inte fallet. Här är 15 blommor som mördarsnigeln inte äter.

Att mördarsniglar fått sitt mordiska öknamn beror inte på att den äter precis allt i sin väg. Den spanska skogssnigeln, mer känd som mördarsnigel är kannibal och äter gärna upp sina döda kompisar. Därav namnet mördarsnigel.

LÄS OCKSÅ: Utrota mördarsniglar – här är de minst äckliga metoderna som funkar

Men finns det en mördarsnigel i trädgården så finns det garanterat flera (mördarsniglar är hermafroditer och kan lägga väldigt många ägg), och i grupp äter de väldigt effektivt upp det mesta av grönskan som kommer i dess väg. Mördarsnigeln är inte särskilt kräsen och i princip alla grödor och prydnadsväxter står på menyn varje dag. Exakt vad snigeln favoriserar är svårt att säga, men ett visst mönster finns hos växter med lite starkare doft, som olika kryddor, tagetes och lök. Däremot finns belägg för att det absolut finns växter som mördarsnigeln skyr. Att välja några av blommorna som vi skriver om längre ned i artikeln är ett sätt för att slippa dem, men de finns också andra. Här nedan ser du tre effektiva verktyg för att slippa ohyran för gott (handla dem direkt här nedan).

Sköna hem driver e-handel med Tipser: Klicka här om du är nyfiken på snigelfällor

Ovan har vi valt ut tre redskap som garanterat håller mördarsniglarna borta. Du kan handla dem direkt i aritkeln genom att klicka på produkterna. Slugmaster tillhör de effektivaste verktygen som hjälper till att utrota sniglarna i trädgården utan att du behöver ta i dem över huvud taget – plocka bara upp sniglarna med hjälp av spikarna i redskapet. Annars är snigelfällan ett mycket smidigt sätt för att bli av med de ovälkomna gästerna. Fällan grävs ner i ett hål i marken så att bara "huset" syns ovan jord och plastbehållaren fylls med lite öl som ohyrorna ramlar ned i.

Ett annat knep för att skydda blommorna från mördarsniglar är en odlingslåda med snigelstaket. Staketet förhindrar sniglarna från att komma in i blomlådan och på så sätt hålls beskyddade och fina.

15 blommor som mördarsniglar undviker

1. Astilbe

2. DaggkåpaLÄS OCKSÅ:
Bikarbonat i trädgården – effektivt till allt från utemöbler till sniglar

3. Daglilja

4. Flitiga Lisa

5. Flox

6. Fuchsia

7. Gullris

8. Kungsljus

9. Löjtnantshjärta

10. Nepeta

11. Stjärnflocka

12. Pelargon

13. Pion

14. Praktlysing

15. Vallmo

Fakta mördarsniglar

• Namn: Spansk skogssnigel

• Art: Skogssniglar

• Utseende: Vanligaste färgställningen är gråbrun till rödbrun, runt 12 cm lång, och tjock som en vuxen tumme.

• Ursprung: Frankrike

• Spridning: Ägg och sniglar sprids via plantor.

Mördarsnigeln upptäcktes i Sverige för första gången 1975.

Källa

Lär dig göra en moodboard

I Sköna hems kurs Digitala moodboards på nätet får du:

• Tillgång till tusentals inspirerande bilder.

• Lära dig hur programmet Keynote kan hjälpa dig i inredningen.

• Inredaren Hildur Blad ger dig dina bästa tips!

Välkommen till Sköna hems webbkurs!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!