Utemöbler du gör bäst själv – en pinnstol blir trädgårdens härligaste sittplats

Billiga utemöbler som man verkligen vill ha växer inte på träd. Just därför är detta bästa tipset i sommar. Så gör du trädgårdens härligaste utemöbel nästan helt gratis!

Utemöbler med en twist, de där utemöblerna som liksom är lite härligare än de traditionella här-ska-vi-sitta-och-äta-när-vi-grillar-utemöbler, är ofta allt annat än billiga.

Men har du fantasi, gillar projekt och är allmänt händig så kan du ta det här med trädgårdsmöbler i egna händer.

Har du en udda pinnstol som står och skräpar? Då har du förutsättningen för att skapa världens härligaste hänggunga! Det enda du behöver addera är ett tjockt rep, och möjligtvis lite målarfärg.

LÄS OCKSÅ: Utemöbler av lastpallar – 19 trädgårdsmöbler du kan göra själv

Såga av benen på pinnstolen, borra hål i sitsen, måla eventuellt och trä sedan repet så gungan hänger stabilt. Klart! Häng gungan i ett träd eller på din uteplats. Fint så det förslår, för att inte tala om hur smart!

Foto: Plow & Hearth

LÄS OCKSÅ: 11 enkla tips till den härligaste uteplatsen

Har du en spjälsäng som inte används längre kan du gunga ihop med någon du tycker om. Eller dra upp benen själv med sommarens pockethög som sällskap. Spjälsängar blir nämligen perfekta hängsoffor under taket på verandan.

Bild: Sustainablog.org

Sätt rätt färg på dina väggar!

Lär dig vilka känslor du kan locka fram med tapet och väggfärg

33 avsnitt hjälper dig hitta rätt kulörer och kombinationer!

Kursen hålls av Sköna hems inredare och färgexpert  Hildur Blad

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!