Vågade val vinner i längden

Anonymt utbud i minigallerian eller personligt urval i lilla butiken? Charlotte Pettersson vill ha hand­plockade godbitar när hon går på inredningsjakt.

Sakta men säkert förvandlas nu varuhus och större ­inredningsaffärer till minigallerior. Shop-in-shop kallas fenomenet när olika varumärken presenteras i avdelningar, var och en för sig. 

De är utseendemässigt hårt reglerade, varumärket presenteras konceptuellt likadant över hela landet. ­Butikerna slipper dyra inköp som eventuellt får reas ut, och för lagerhållningen står producenten. En win-win-situation alltså. 

För mig som konsument är idén inte lika vinnande. Jag vill ha de handplockade god­bitarna, själva ­russinen i konsumtionskakan. Köpsugen är det sista jag blir när alla ­affärer, från Ystad till Haparanda, ser likadana ut och har ­samma varor staplade på samma sätt. 

Butiker med ett personligt urval är långt mer spännande. Och när jag väl kommer till köp ska det ­kännas som om jag verk­ligen har hittat ­något som inte hela världen har. 

Hoppas nu att alla små butiker med duktiga in­köpare håller ut i bistra ­tider! Nedan är mina Stockholmsfavoriter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 8 nr av Sköna hem - få 4 rödvinsglas från iittala. Läs mer!