Var hittar jag de ritningshyllor som arkitekter brukar ha?

Jag har förgäves försökt finna den typ av krokar man förr hade på kontor för förvaring av ritningar, oftast utförda i limträ, fästes på väggen två och två. Två krokar kan rymma flera ritningar, sjökort etc. Var kan jag finna dessa? Ulla Eklund

Fråga

Jag har förgäves försökt finna den typ av krokar man förr hade på kontor för förvaring av ritningar, oftast utförda i limträ, fästes på väggen två och två. Två krokar kan rymma flera ritningar, sjökort etc. Var kan jag finna dessa?

Ulla Eklund

Svar

Hej Ulla,

Jag förstår ditt intresse att hitta såna snygga krokar till din lägenhet. Tyvärr tror jag att dem inte tillverkas längre (om inte någon duktigt läsare rätta mig). Förmodligen går de att hitta hos någon antikhandlare eller kanske finns några i förrådet på ett arkitektkontor (om du har någon bekant som känner någon som känner någon...)

Annars finns alternativet att bygga en enkel variant. Du kan använda en planka och såga den enligt din önskat mått. Du kan måla det i din favorit färg och skruva i den två stora krokar, typ Broder, som kostar 20 kr/st på Ikea.

Anna Montagut

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!