10 vägghyllor som framhäver dina vackra saker på bästa sätt

Ibland är det svårt att framhäva sina käraste ägodelar – men med hjälp av en dekorativ vägghylla får de en hedersplats i rummet. Sköna Hem har valt ut tio hyllor som förgyller både prydnadssakerna och väggen.

1. Runda former

Den här runda hyllan är snygg i sig själv och blir som ett smycke på väggen. Med dina finaste prydnader ger den ännu mer liv åt rummet. Blanda böcker med växter och utnyttja den även genom att hänga saker på sidorna, exempelvis ett par hörlurar.

Bildkälla

2. En asymmetrisk trähylla

Med asymmetri får väggen mer liv, och i denna hylla framhävs prydnadssakerna på olika breda och höga hyllplan.

Bildkälla

3. String passar till allt

Den klassiska Stringhyllan funkar överallt och den minsta varianten Pocket är perfekt för de små favoritsakerna, vare sig de ska framhävas i barnrummet, på toaletten eller i köket. Genom att justera höjden på hyllplanen kan du dessutom variera intrycket från vecka till vecka.

Bildkälla

4. För den musikintresserade

Att framhäva sitt intresse med små detaljer, som dessa hyllor i form av sextondelsnoter, ger extra liv åt väggen. Sedan kan den fyllas med helt andra saker – din stil kommer speglas ändå.

Bildkälla

5. Kub på kub

Något så enkelt som kvadratiska hyllor i olika formationer ger mycket liv åt väggen. Gör det till en utmaning att försöka anpassa prydnaderna exakt efter storleken på kuberna så blir det extra livfullt. Och glöm inte att utnyttja ovansidorna också!

Bildkälla

6. Prydnader på höjden

En smal hög hylla tar upp lite yta, men har plats för flera olika favoritsaker. Antingen hänger du den i ett hörn där dina gäster kan skymta prylarna, eller så smäller du upp den mitt på en vägg och låter sakerna stjäla allt fokus.

Bildkälla

7. Magiskt med mässing

Mässing är ett av favoritmaterialen i de svenska hemmen just nu, och istället för krukor och ljusstakar låter vi här en snygg hylla husera vackra saker som ska framhävas.

Bildkälla

8. Enkelt men stilfullt

Ett vitt hyllplan kan stylas hur som helst, men med denna upphängning gjord av rep blir det desto mer intressant. Tillsammans med exempelvis böcker, en kaktus och en tavla blir det en pärla i inredningen.

Bildkälla

9. Metallsmak

Metallhyllan från Bruka Design sväljer allt möjligt och fungerar i hemmets alla rum. Variera sakernas storlek och material på de olika hyllplanen så får väggen mycket liv.

Bildkälla

10. Ha huset på väggen

Ferm Living erbjuder ett helt litet kvarter på väggen. De små hyllorna är gulliga i sig men blir ännu mer personliga med dina bästa prylar i.

Bildkälla

Fler fina saker på Sköna Hem:

11 underbara köksprylar du inte visste att du vill ha

Himla by Sköna hem – nytt spännande designsamarbete

9 kreativa sätt att inreda med gamla böcker (smart med återvinning)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 8 nr av Sköna hem - få 4 rödvinsglas från iittala. Läs mer!