Ett vardagsrum med mörka färger, mjuka mattor, generöst med fluffiga kuddar, plädar, böcker och tavelväggar låter mysigt, eller hur? Här bjuder vi på inspiration och inredningstips till vardagsrummet.

11 inspirerande vardagsrum med det lilla extra

Här kommer 11 exempel på mysiga vardagsrum. Samt en förklaring till varför just dessa vardagsrum har det där lilla extra!

 1. Ombonat vardagsrum med rustik touch
  Mjuka jordfärger, en fluffig matta och massor av mjuka kuddar och filtar som ger rummet mönster. De rustika soffborden i trä bidrar också till en mysig känsla i vardagsrummet. Se hela det vackra hemmet här (köket är magiskt!).
  Tellanska vardagsrum start

  Foto: Lina Östling

 2. Mörkt & mysigt med metallskimmer
  Mörka färger ger myskänsla, särskilt i stora rum. Dova färger lyfter fram dina vackra tavlor, vaser och lampor. Våga ta i med mörka färger! Blanda upp med ljusare detaljer, som den ljusa soffan, och låt blanka metaller reflektera ljuset. Här får mattans lyster fin effekt. Se hela den maffigt mörka lägenheten här.
  inredningsarkitekt

  Foto: Jorunn Tharaldsen

  Dämpade färgnyanser skapar både elegans och en inbjudande stämning i vardagsrummet.

  LÄS MER: Så lyckas du med mörk inredning – 9 knep

 3. Vardagsrum med fluffig matta som ö
  Att ta i med rejält stor matta är läckert! När mattan rymmer alla möblerna – med alla fötterna på mattan – ramar mattan in soffgruppen snyggt och skapar en egen mys-ö i rummet. Är mattan dessutom fluffig som den här vill man ju inte annat än snuggla med tårna i den. Alla rum i det här hemmet bjuder på fantastisk inspiration, klicka och kika runt!
  Hemma hos grundarna till Fabrique

  Foto: Jonas Ingerstedt

  Läs mer: 15 vackra mattor – från budget till lyx!

 4. Vardagsrum med böljande, vackra gardiner
  Sobert vita väggar – sobert vita gardiner. Men den härliga mängden tyg mjukar upp det ljusa vardagsrummet och ger det vita en varm vibb. Se hela den klassiska jugendvillan här.

  Foto: Anne Nyblaeus

  Läs mer: 17 tips för vackrare gardiner att kopiera rakt av!

 5. Vardagsrum med läshörn i snygga pasteller
  Att mixa olika färger är effektfullt. Tricket för att lyckas är att välja nyanser med samma mängd svart i, då trivs de väl ihop. Den duvblå bokhyllan är ett hemmabygge, liksom dagbädden. Se hela det superkreativa hemmet här.
  Pastellrosa vägg i vardagsrum.

  Foto: Helén Pe

  Läs mer: 20 hetaste kulörerna att måla om med 2019

 6. Öppen brasa som vardagsrummets hjärta
  En levande eld är såklart magi för mysfaktorn, oavsett om den brinner i en öppen brasa, kamin eller kakelugn. I den här norska hytten fick de värmande lågorna maffig inramning i form av en antik, fransk eldstad. Vem vill inte kura upp med en bok här regniga sommarkvällar som frostbitna vinterdagar? 
   5bb268d385f7e 5bb268d385fc8slettvoll hytte fjallstuga brasa i oppen spis med krans.jpg

  Foto: Margaret de Lange

 7. Vitt & fräscht – med massor av personlighet!
  Vit soffa, vita väggar, vit matta, vita kuddar – ändå så otroligt inbjudande! Träborden, tavlorna, strukturen i kuddarna, färska blommorna och alla etniska detaljer laddar det här mysiga vardagsrummet med värme. Se hela loftlägenheten här.
  Love warriors loft vardagsrum vit soffa

  Foto: Anne Nyblaeus

 8. More is more – vardagsrum i färg!
  Tavlor gör sig INTE bäst mot vita väggar. Det är en myt. Färg förstärker konsten och skapar en stimulerande spänning. Här mixas och matchas färger, mönster, tidsepoker och stilar oförskräckt. Och resultatet är fantastiskt! Se alla färgsprakande rummen här.
  Claes Moser Sanna Evers hemma hos

  Foto: Helén Pe

  Läs mer: Lär dig färgsätta rummet som ett proffs – gå Sköna hems onlinekurs!

 9. Pampigt vardagsrum delux!
  Ett vardagsrum med wow-faktor. Kaxiga lampor, pösiga soffor och sköna textilier får skönt fokus här. Med ett stort soffbord ryms snygga stilleben och buketter – och kaffekoppen! Se hela drömhemmet här.
  floristens sekelskiftesvilla vardagsrum matta lampa dusty deco

  Foto: Ann Nyblaeus

  LÄS MER: Så väljer du rätt soffbord – 7 råd som garanterat underlättar

 10. Vardagsrum där soffan släppt sargen!
  Soffor behöver ju inte stå längs med väggarna. Flytta ut dem mitt i rummet för en ledigare stil. En fin soffrygg eller som här, ett nätt sideboard ger utrymmet bakom soffan stil. Se hela villan här.
  Burspråk med spröjs i nationalromantiska villan

  Foto: Anne Nyblaeus

 11. Matplats som passar vardagsrummet
  Många vardagsrum rymmer också en matgrupp. Med bord och stolar med träben, dova färger och en vardagsrummig matta under smälter matplatsen fint in med soffhänget. Se hela hemmet här.
  matsal med mörka väggar

Tips! 5 vackra detaljer som höjer mysfaktorn rejält!

 1. Ljuslyktor med sirlig guldkant
  Vackra (och prisvärda!) lyktor från Bloomingville som trivs i alla hem. Den varmt guldiga kantens blänk höjer mysfaktorn rejält! Läs mer och köp här.
  vardagsrum inspiration ljuslykta grå bloomingville guldkant
 2. Mjukaste pläden i mohair
  Lawrence i tidlösa färgen Pearl är en vackert glansig pläd i 100% supermjuk mohair från Sydafrika. Gosig att krypa in under år efter år. Läs mer och köp här.
  vardagsrum inspiration pläd mohair himla
 3. Taklampa i trendig, luftig & ledig look
  Dalsland taklampa från Himla är sydd i tunt transparent hellinne som sprider mjuk stämning i rummet. Läs mer och köp här.
  vardagsrum inspiration taklampa himla dalsland vit linne
 4. Superknepet: djurmönster!
  Enligt feng shuin tillhör djurmönster eldelementet och är ett pangtrick för att få in värme och mysfaktor i ett rum. Det här djurfläckiga kuddfodralet ur Sköna hem collection går i sobra gråtoner. Läs mer och köp här.
  vardagsrum inspiration kudde sköna hem collection
 5. Mysigt ljus och blänkande mässing
  Den här fina lyktan i mässing från Day home  sprider så fina ljusmönster på soffbordet eller väggarna. Läs mer och köp här.
  vardagsrum inspiration lykta massing day home

Prenumeration banner SKH_1200x628 (1)