5 anledingar varför du ska vårstäda på vintern istället för på våren

Har det inte slagit er också ändå, att vintern är bästa tiden för vårstädning? Inte övertygade? Här är fem anledningar varför du ska vårstäda exakt just nu!

1. Alla nya prylar

Förmodligen har det tillkommit en hel del saker till hemmet i form av julklappar. För att få plats med dessa nya saker behöver du säkert rensa ut i skåp och lådor. Därför ska du passa på att göra en ordentlig rensning och rengöring samtidigt.

2. Julpyntstomheten

När allt julpynt åker ut och granen med det så känns allt rätt tomt och kalt, samt rätt barrigt och dammigt. Förmodligen är du sugen på en rejäl förändring i hemmet också. Börja med en ordentligt städning för att bereda väg för en ljusare och vårligare känsla i hemmet.

3. Förkylningstider

Januari och februari är förkylnings- och magsjuketider så varför inte vara lite proaktiv och göra en riktigt ordentlig djuprengöring av hemmet INNAN sjukdomarna slår till. Alla sätt att försöka minimera sjukdom i familjen är bra sätt och inte annat.

4. Vädret 

Vintern, det är nu vi spenderar absolut mest tid i hemmet. Våren däremot, då vill vi ut och aktivera oss på olika sätt. Och man kan ju fråga sig varför man ägnar vårens första skälvande och spirande himmelskhet till tidskrävande vårstädning? Varför inte göra det nu när det är mörkt och ruggigt och du ändå helst håller dig inomhus?

5. Klappat och klart!

Tänk vad skönt att vårstädningen redan är gjord när våren står för dörren!

Följ Sköna hem på Facebook så missar du inget!

Fler städtips på Sköna hem

Smartaste sättet att rengöra din bäddmadrass

Städa smart –7 saker du inte visste du kan rengöra med handsprit

Så städar du effektivast – enkel checklista för ett skinande rent hem

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 8 nr av Sköna hem - få 4 rödvinsglas från iittala. Läs mer!