5 anledningar att investera i en Chesterfieldsoffa

En vacker soffa som andas brittisk klassisk stil och hög kvalitet. Ska du invester i en soffa – här är anledningarna att välja en Chesterfield!

Chesterfieldsoffan är ett traditionellt hantverk sprunget ur ett gediget yrkeskunnande. En Chesterfield består av en stomme i massivt trä och klädd i skinn av yppersta kvalitet. Signifikant är rygg och armstöd med samma höjd, samt alla dekorativa knappar. Soffan finns även i varianter i tyg.

Den vanligaste berättelsen om Chesterfieldsoffans ursrprung är den om den fjärde earlen av Chesterfield som förärades en present i form av en knappförsedd lädersoffa. En möbel med rygg och armstöd i samma höjd, klädd i skinn och försedd med knappar, helt ny och unik i sitt slag. Chesterfieldsoffan var född!

Här är 5 anledningar att investera i en Chesterfieldsoffa 

Elegansen

Chesterfieldsoffan osar elegans och stil, en soffornas Rolls Royce, Rolex eller som vilken James Bond-film som helst. Elegant, stylish och sofistikerad passar den i alla miljöer som vill addera en känsla av svunnen tid, brittisk klassisk stil och hög kvalitet.

Komforten

Tvärtemot vad man kan tro är Chesterfield soffan mycket bekväm. Den fasta stoppningen gör den ergonomiskt bättre än många andra soffar då den stödjer ryggen och sätet på absolut bästa sätt.

Wow-faktorn 

En Chesterfieldsoffa äger rummet och drar alla blickar till sig. En chesterfield tar plats och blir garanterat en conversation piece.

Livslängden

Som ett gammalt årgångsvin blir Chesterfieldsoffan bara bättre med åren. Om du sköter din soffa åldras skinnet med behag och blir bara vackrare och vackrare.

Mångsidigheten 

En Chesterfield passar precis lika bra i ett modernt minimalistiskt hem, som i ett klassiskt hus på landet.

Bildkällor: billbarr.wordpress.com, theleathersofashop.co.uk, timelesschesterfields.com, homedit.com, sarahandbessie.blogspot.com, mychesterfieldsofa.com

Läs också:

Soffhäng i köket – 12 snygga kökssoffor

37 otroligt vackra badrum

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!