Det här ska du tänka på när du köper fotokonst

Intresset för fotokonst ökar och är ett spännande sätt att skapa personliga väggar. Här ger gallerist Nette Johansson sina bästa tips när det kommer till att köpa fotokonst.

Galleristen Nette Johansson som driver galleriet The PhotoGallery i Halmstad har arbetat med fotokonst i snart 20 år. Nette ser en ökning i intresset för för fotokonst, mycket tack vare Fotografiska museet i Stockholm. Hon ser också en förändring i fotoköparens kunskap kring att köpa fotokonst och man vågar i högre utsträckning köpa dyrare verk inom genren.

Här listar Nette sina fem bästa råd för dig som skall köpa fotokonst:

1. Köp på etablerade gallerier eller auktionshus så du inte råkar ut för misstaget att köpa en affisch.   Inget fel i affischer, men då till rätt pris.Ställ frågor och be  om råd! En kunnig gallerist kan ge råd och även låna ut verk så att du  kan prova hur de känns i hemmiljö.

2. Undvik impulsköp, låt det ta sin tid.

3. Lär känna fotografens historia.

4. Undersök bildens skick, signaturer och editioner. Även när det  gäller äldre verk som inte är numrerade brukar det finnas fakta om hur  många som finns gjorda.

5. Köp med hjärtat och våga tänka utanför boxen!

Följ Sköna hem på Facebook så missar du inget!

Du kanske också är intresserad av:

Så får du till den perfekta tavelväggen

Tips på tavelvägg

Så skapar du fina tavelväggar – 6 tips

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!