5 saker som du aldrig mer borde göra i ditt vardagsrum

Vardagsrummet är hemmets nav, mittpunkt, mötesplats. Här samlas vi för fredagsmys, middagsbjudningar och lata kvällar i soffan. Därför är det viktigt att du trivs. Vi tycker att du ska bannlysa följande beteenden för att göra vardagsrummet till den fristad som du förtjänar.

1. Överförvara

Japp, det går att bli för bra på förvaring. Smarta lådor och lösningar i all ära (och vi vill alltid ha tips på nya metoder), men visste du att alltför välförvarat plotter kan vara lika påfrestande psykiskt som synligt plotter? Det ser visserligen snyggare ut – men plottret består, hur välpaketerat det än är. Gå igenom alla lådor och dylikt och se efter om du verkligen behöver behålla allt. Vardagsrummet känns garanterat bättre efter en rensning!

2. Inreda utan eftertanke

Hur använder du ditt vardagsrum? Är ditt rum en filmkvällsdröm med teven och soffan i centrum fast du mest använder rummet för alla middagsbjudningar du håller i? Eller är du en rutinerad soffhängare som har inrett vardagsrummet som en sällskapssalong? Se till att rummet tjänar sitt – eller snarare ditt – syfte.

3. Storstäda (alltför) oregelbundet

Du kanske dammsuger flera gånger i veckan och håller ytan dammfri. Men what about det dolda smutset i de där vrårna som du inte tänker på ofta? Hur ser det ut under soffkuddarna eller under soffan? Hur ser bokhyllorna ut ovanifrån? Se till att få rutin på den grundliga städningen. Bestäm dig för att ombesörja alla bortglömda hörn en gång i månaden eller en gång varannan månad. På så sätt håller du vardagsrummet rent på riktigt!

4. Be om ursäkt för ditt vardagsrum

Håller du på och ursäktar dig för lite stök eller för att du inte har haft tid att inrätta din dröminredning? Sluta upp direkt! Det är inte bra att vänja dig vid att bara se det som du tycker saknas.

5. Stå ut med inredning du inte tycker om

Ogillar du  ditt vardagsrum? Well, med tanke på all tid som spenderas här kan det finnas en poäng i att rannsaka vad det är du inte tycker om och göra de förändringarna du längtar efter. (Kom ihåg att du inte behöver slå in väggarna och investera i helt ny inredning. Några ommålade möbler, utbytta tavlor, en ny blomma eller inredningsdetaljer från second hand-butiker kan göra såå mycket!)

Läs mer

7 tips som kommer göra underverk för ditt vardagsrum 

5 hemligheter till det perfekta vardagsrummet

11 mysiga vardagsrum (och vi förklarar varför) 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!