5:2-tänk i inredningsvärlden – varför inte!

9 förslag på hur du kan skärpa dina sinnen för ett längre och mer hållbart inredningsliv!

Vi provar att applicera den omåttligt populära 5.2-dieten i inredningsvärlden. Känner du att inredning/renovering/pryljakt tar lite för mycket av din tid. Här har vi satt ihop 9 förslag på hur du kan skärpa dina sinnen för ett längre och mer hållbart inredningsliv!

1. 2 dagar i veckan får du lägga max 500 kronor på inredningsdetaljer, resten av dagarna kör du på som vanligt.

2. För att inte dina kuddar ska ta över soffan helt, tänk: 5 kuddar in – 2 kuddar ut. 

3. Styr upp dina Ikea-besök till 2 gånger var 5:e vecka. Det här kan kännas hårt, men din målbild är den dagen du äntligen får åka dit! Det är dessutom okej att spendera 500 minuter resterande tid på ikea.se. Tänk bara på att hålla noga koll på minuterna.

4. Ditt Blocket-surfande kanske också behöver styras upp? Ta 2 dagar Blocket-fritt. Dessa dagar behöver dock inte vara två på varandra följande dagar, men det är viktigt att det verkligen blir 2 dagar för bästa resultat. Försök att hitta på något annat att göra dessa dagar för att skingra dina tankar.

5. Vad gäller Pinterest bör du minimera ditt inspirations-pinnande till max 2 timmar i veckan. Tänk på alla gånger du hamnat i Pinterest-koma, tappat känslan för tid och rum, och vips har det gått en hel eftermiddag och kväll. Det är inget man kan kalla livskvalitet. 

6. Kill your darlings. Av 5 fantastiska inredningsidéer, koncentrera dig på 2 av dem så att något verkligen blir gjort.

7. 2 dagar i veckan ska du lova dig själv att bara njuta av vad du åstadkommit i hemmet, alltså inte tänka en-enda-inredningstanke. Ställ in dig på att det kan vara jobbigt i början och att du kan känna dig yr, trött och allmänt förvirrad. Är du bara konsekvent kommer dessa obehagskänslor försvinna efter någon vecka.

8. Tittar du alldeles för mycket på inredningsprogram – försök att avstå helt 2 dagar i veckan. Det behöver inte vara 2 bestämda dagar, utan du kan planera dessa dagar utifrån TV-tablån. De dagar du får titta fritt, tänk vilken fest!

9. Slutligen, ge din partner en chans i inredningsfrågan, låt åtminstone 2 av hens 5 ideér gå igenom. Alternativt: Du presenterar 5 idéer och han får välja 2 av dessa…

Lycka till!

Bildkällor: smashingmagazine.com, gifbin.com, reactiongifs.com, hammersandhighheels.blogspot.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu! 4 nr av Sköna hem för endast 169 kr. Köp nu!