Istället för tavelvägg - 7 annorlunda idéer för att piffa dina väggar

Att hitta spännande tavlor till ett helt hem är inte helt lätt. Konst som faller alla i smaken kan vara svårt att hitta, och inte sällan är det ganska dyrt. Vi har samlat en inspirationslista på andra sätt att dekorera dina väggar utan att du behöver köpa tavlor eller måla om.

1. Gör egna vimplar och girlanger

Nätet är fullt av diy-girlanger och vimplar. Kika runt på t. ex Pinterest och hitta din egen favorit. Här är några av våra:

Bildkälla

Bildkälla

Bildkälla

2. Grönt uppåt väggarna

Med växter på väggarna kan du lätt skapa en kreativ känsla i rummet. Här är några exempel.

Bildkälla

Bildkälla

3. Sätt upp en snygg kalender

En årskalender behöver inte innebära ringbindning och tråkiga bilder. Här är exempel på affisch och väggdekal (som du dessutom kan skriva på).

Bildkälla

Bildkälla

4. Polaroider

Det finns många bra tjänster för att framkalla dina instagrambilder till snygga polaroider. Skapa sedan en egen fotovägg!

Bildkälla

Bildkälla

5. Lek med fjädrar

Färga, måla eller använd dem precis som de är för att skapa roliga väggarrangemang. Här är ett par exempel.

Bildkälla

Bildkälla

6. Tejpa väggen

Washitejpens klister förstör inte väggarna och den finns i alla storlekar, färger och mönster du kan tänka dig. Här är möjligheterna verkligen oändliga! Till exempel kan du med tejpen färga in en dörrpost eller skapa figurer på väggarna.

Bildkälla

Bildkälla

7. Lyft väggen med belysning

På Granit säljs nu ljusslingor av ståltråd som du kan forma hur du vill. Till exempel för att skriva med ljus på väggen eller linda in en blomma. Du kan även använda vanliga ljusslingor till att skapa en egen ljusbox eller sänggavel.

Bildkälla

Bildkälla

Inspirerad? Läs också:

15 helt onödiga gör-det-själv-prylar till ditt hem

5 hemligheter till det perfekta vardagsrummet

Wow vilket hus! – oväntad detalj sätter stilen i vardagsrummet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!