Foto: iStock

Här är motionscykeln som hjälper dig med elräkningen

En amerikansk forskare har tagit fram en motionscykel som är minst sagt genialisk. Träna på cykeln en timme om dagen och generera samtidigt all el ditt hem behöver för att fungera.

Manoj Bhargava är hjärnan bakom cykeluppfinningen som döpts till "Free electricity". Cykeln placeras i hemmet och kopplas till ett batteri som laddas genom ett träningspass på en timme. Batteriet kan därefter användas för att ombesörja hemmet med den elektricitet som behövs, skriver Cykling Weekly.

I nuläget riktar sig uppfinningen dock framförallt till delar av världen där många människor i dag saknar elekticitet. Man räknar med att ungefär halva jordens befolkning saknar en pålitlig källa till elektricitet och att många saknar el helt och hållet.

Men cykeln kan också ha positiv effekt i västvärlden. Till exempel hoppas man kunna minska ohälsosam övervikt och sjukdomar kopplade till det.

Se videon som förklarar allt här ovan!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!