Foto: DMITRI MARUTA

Dags att flytta ihop? Så inreder ni (fredligt)

De flesta par är inte förunnade identisk smak i fråga om heminredning. Den ena gillar minimalism, den andra gillar organiserat bohemiskt kaos (som den första kallar plotter). Så här går ni tillväga för att hopflytten ska bli en fullödig harmonisk inredningssuccé (istället för en tirad av irriterat mummel)!

Kompromissa inte för mycket

Jodå, du läste rätt. Visst kräver samlivet kompromisser, men  kompromissar ni i överkant kan det slå tillbaka. Om ni står i möbelaffären och båda kompromissar för den andras skull kan det sluta med att ni kompromissar er fram till någonting som båda avskyr och vem blir lycklig av det?

Kom överens om ett färgtema

Den ena gillar trä, den andra gillar stål, den ena gillar snirkligt, den andra gillar rakt. Ett sätt att införliva bådas preferenser är att komma överens om ett färgtema som sammanlänkar er skilda smaker och skapar en känsla av enhet i ert hem – stilfusionen till trots.

Bildkälla

Använd veto

Blir du alldeles förskräckt av tanken på att leva med det där fula kaffebordet eller  den där vidriga planschen? Båda förtjänar möjligheten att använda veto för att skydda sig mot det mest anskrämliga (eller få behålla det allra käraste). Veto bör dock självklart brukas med måtta och förnuft.

Skapa en gallerivägg ihop

Här är ett inredningsprojekt som faktiskt vinner på era skillnader. Om ni båda hatar galleriväggar – applicera principen på något annat i hemmet. Koordinera er bokhylla ihop! Skapa något tillsammans.

Bildkälla

En person är viktigare än ett föremål

Kom ihåg vad du älskar med den andra personen. Om valet står mellan din partner och soffan borde du inte vilja välja soffan.

(Såvida du inte älskar soffan väldigt, väldigt mycket.)

Skaffa en diskmaskin

En fredsskapare av rang. En smekmånadsförlängare. Hemelektronikens FN. En värdig husfridsinvestering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!