Flest annonser på Blocket på annandag påsk – passa på att fynda (eller sälja)!

Påsken innebär inte bara god mat och godisfyllda påskägg, det är dessutom då vi rensar ut och vårstädar. På annandag påsk besöker hela 1,5 miljoner svenskar Blocket för att köpa och sälja det som rensats ut under långhelgen.

Känslan av ett städat förråd är oslagbar och under påskhelgen går svenskarna loss extra mycket och rensar sina källare och garage. Annandag påsk är faktiskt den dag på året då flest annonser läggs upp på Blocket. Det är även då säljsajten har flest besökare totalt – hela 1,5 miljoner.

Foto: iStock Foto: iStock

LÄS MER: 11 tips som funkar – så fyndar du på Blocket

LÄS MER: Optimera din försäljning på Blocket – så gör du

Skälet till det höga antalet besökare är förmodligen att vi vill välkomna det nya i och med vårens intågande, och därmed göra oss av med gamla prylar som bara ligger och skräpar. Att det får oss att må bra är en härlig bonus.

– Vi har alltid vetat att begagnathandel är bra både för plånboken och vår planet. Nu ser vi att rensa hemma även kan bidra med lycka. Med tanke på hur många som planerar att rensa och vårstäda håller vi tummarna för ett nationellt lyckorus i påsk, säger Linnea Aguero, pressansvarig på Blocket.

Foto: iStock

Vi säljer saker på Blocket för tusentals kronor

Skälet till att svenskarna rensar är att de vill ha ordning och reda, färre saker och mer plats. Men det har även visat sig att folk sitter på riktiga guldgruvor. Enligt Blocket uppskattar svensken att den äger prylar som inte används till ett värde av 23 832 kronor. När det kommer till barnfamiljer är summan ännu större – de uppskattar nämligen värdet till 30 344 kronor.

Läs mer: 7 kreativa sätt att använda dina gamla ramar på

Att slänga ut det gamla är ett enkelt sätt att ta till för att må bättre, menar Erik Fernholm, expert inom kognitiv neurovetenskap och lyckoforskning:

– Jag är inte förvånad över att vårstädning och rensning i hemmet kan skänka glädje. Ofta vill vi ha mer prylar och högre status, men studier visar att ju mer materialistiska vi är, desto olyckligare är vi. Med mindre fokus på prylar, ägande och status frigör vi mer tid till lyckofrämjande delar av livet, så som hälsa, upplevelser och att bidra till andras välmående.

De som sålde något på Blocket under 2015 tjänade i snitt hela 8 571 kronor. Det vi helst köper just nu är cyklar, vilket verkligen skvallrar om att våren är på väg!

Följ Sköna hem på Facebook så missar du inget!

Mer intressant läsning på Sköna hem:

6 saker du borde städa varje vecka (har du tänkt på nattduksbordet?)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!