Fyra tips när du som småbarnsförälder ska välja golv

Att ha snygga golv är en utmaning när det finns småbarn i hemmet. En ny undersökning visar att hälften av alla svenska småbarnsföräldrar tycker det blev svårare att ta hand om golven efter att de fått barn.

Trägolv är det vanligaste golvet i svenska hem men ett stort problem med trä är att det suger åt sig vätska och märken syns. I takt med att familjen blir större ökar föräldrarnas oro för golven i hemmet, det visar en undersökning som YouGov har gjort på uppdrag av golvföretaget Pergo.

Förutom den självklara oron för att barnet ska göra sig illa på golven, var föräldrarna i undersökningen rädda för att själva golvet kan förstöras.

Fyra tips när du som småbarnsförälder ska välja golv:

1. Fundera på vilken stil på golvet ni vill ha

Ibland känns det helt rätt att följa trenden, men det är sällan trender består. Ett säkert kort är att välja ett golv i ett naturligt material och kombinera trendiga inredningsdetaljer som lättare går att byta ut.

2. Få ner ljudnivån med rätt underlag

Roliga lekar betyder ofta hög ljudnivå. Reducera ljudnivån genom att använda rätt underlag till ditt golv.

3. Välj ett tåligt golv

I en barnfamilj är det klokt att välja ett golv som inte kräver så mycket underhåll. Vinyl- och laminatgolv är exempel på slitstarka golv.

4. Försök att håll golven rena

Med mindre smuts på golvet minskar risken att golvet skadas av märken och repor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!