Foto: KAWABE Akinobu

Här är lägenheten som är designad för att öka sexlusten

Kan en strippstång och ett badkar mitt i vardagsrummet få dig att vilja ha mer sex? Det tror i alla fall japanska arkitektenRintaro Kikuchi som ligger bakom den här lägenheten.

Antalet barn somföds i Japan blir allt färre, och det japanska folket har aldrig haft så lite sex.För att få bukt med problemet har arkitekten Rintaro Kikuchi designat en lägenhet som ska få japanerna att ligga mer.

Rintaro Kikuchi har funderat över varför så mycket som hälften av den vuxna befolkningeninte ligger alls- och tror att det delvis kan bero på boendeformerna.

— Lägenheterna som de unga singlarna bor i Tokyo är pyttesmå och saknar dagsljus, så de är mörka och deprimerande, säger han i en intervju medThe Telegraph.

— Det finns ingen glädje i de här hemmen, och du skulle skämmas om du bjöd hem någon.

Rintari Kikuchis vision är därför att skapa nya, luftigare lägenheter där passionen kan flöda. Idag har han redan gjort klart ett tiotal projekt, och har fler på gång.

I lägenheterna finns bland annat en strippstång och ett badkar mitt i rummet. En gemensam takterass med relaxdel och jacuzzi ska dessutom erbjuda en plats för de boende att mingla.

Kikuchi fick idén efter att ha varit hemma hos en vän som haft en lång rad kraschade förhållanden bakom sig. Något som har tror kan ha berott på hennes hem.

— Inget solljus kom in, det kändes kallt och badrummet och köket var pyttesmå.

Lösningen blev att riva innerväggar, göra ett större kök, renovera badrummet och ersätta det tråkiga golvet med nytt trägolv. Efter detta hölls en inflyttningsfest - och några månader senare var Kikuchis vän inte längre singel.

— Vi måste ha glädje i våra liv. Om vi har ett bekvämt och välkomnande hem så mår vi bättre, även på våra jobb och i våra relationer. Och det gör oss mer attraktiva och gör det lättare för oss att hitta en partner, säger han.

Vad tror du - betyder hemmiljön mycket för sexlusten?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!