Här får inredningsreglerna stå åt sidan för färg och mönster

Här får olika färger, mönster och epoker ta plats. Kasta alla inredningsregler åt sidan och låt dig inspireras av detta expressiva hem, tycker Sköna hems Karolina Karlsson.

Sköna hems inredare Karolina Karlsson analyserar det färgglada hemmet

Orädd mönsterblandning: Här möts mönster av alla de slag, rutor, ränder, geometriska mönster, blommor och blad. I vardagsrummet har gardinen till och med sytts i två tyger. Det finns faktiskt inge regler för vad som går att blanda, det är bara din lust som sätter gränserna.

Färgfanfar: Hela färgcirkeln får vara med, den geometriska tapeten i matsalen tar upp de flesta kulörer. De många blå nyanserna i tv-rummet bryts med en riktigt gul lampskärm. Sovrummet har däremot hållits mer stillsamt, alla rum behöver ju inte följa samma mall.

Materialmöten: De olika rummen tillåts ha sin egen karaktär. Väggarna är både tapetserade och målade. Det rutiga golvet i hallen ger ytterligare effekt.

Hall

Foto: copyright PERNILLA HED

I hallen en tapet som lyser upp, i ett klassiskt mönster i guldgult på vinyl från Happy homes. Stor spegel från Souk på rokokobordet. Golv i svartvita keramikklinker från Konradssons kakel.

Vardagsrum

Foto: copyright PERNILLA HED

Två Ikeasoffor i olika klädstilar från Bemz står mittemot varandra. Kudde med knappar från R.o.o.m. Mönstrad gardin från Vintage, förlängd nertill med tyg från Littlephant/Bemz. Rund vas, Mio. Grönglaserad kruka Rosendals trädgård. I fönstret en samling mässingsljusstakar.

Tv-rum

Foto: copyright PERNILLA HED

Tv-rummet är i det närmaste helblått med blåmålade väggar, blå soffa Söderhamn från Ikea med höga sidor. Litet stenbord R.o.o.m, och djupt havsblå ryamatta, Ikea. Den höga vasen är inköpt i Milano. I bakgrunden ses matsalen med en staty av en reslig kvinna, Qvartinge antik.

Foto: copyright PERNILLA HED

Gammalt vitrinskåp och en gul lampskärm som lyser mot de blå väggarna. Mosaikbord från Souk. Snurrstol på mässingsstativ inköpt på loppis. På bordet en jugendlampa i koppar, med blå skärm.

Matrum

Foto: copyright PERNILLA HED

Vardagsrum och matrum i fil, sett från köket. Klassiska dubbeldörrar i 1800-talsstil finns på hela bottenplanet, liksom höga socklar eller bröstpanel till golvets vitlaserade granplank. Lampskärm R.o.o.m.

Sovrum

Foto: copyright PERNILLA HED

En trappa upp har verandan gjorts om till sovrum. Under fönstren står sängen bäddad med linnelakan från Merci i Paris och Himla. Vid fotändan en slätvävd matta från Ikea, därifrån är även sängbord och lampa. Hissgardiner från Åhléns.

Barnrum

Foto: copyright PERNILLA HED

Många glada mönster i barnrummet. Tapeter från Sandberg samt en bred gardin mot väggen, i mönster från Littlephant/Bemz. Samma tyg följs upp på sängkappan och sittsäcken. Sängen är bäddad med flera tunna möstrade madrasser och rutiga påslakan. Hundkudden från Polen. Matta Ikea och taklampa Ilva.

Publicerad i Sköna hem nr 5, 2015.

Följ Sköna hem på Facebook så missar du inget!

Du kanske också är intresserad av:

Sätt färg på din uteplats – 10 roliga projekt till altan och balkong

Äntligen färg – lägenheten som inte räds starka kulörer

107 kvadratmeter svart-vitt sekelskifte med lekfulla detaljer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!