HemnetHemmet – Sveriges mest eftertraktade boende

HemnetHemmet, framtaget med hjälp av 200 miljoner klick på Hemnet. Resultatet, ett 120 kvadratmeter stort funkisinspirerat hus med influenser från en traditionell faluröd stuga.

HemnetHemmet har tagits fram med hjälp av klickfakta från de drygt 2 miljoner besök som Hemnet har varje månad.

Genom att analysera hur folk har klickat sig runt när det kommer till pris, kvadratmeter, antal rum och våningsplan togs ett genomsnittsvärde fram. I samarbete med arkitektkontoret Tham & Videgård har man även tittat på intresset kring arkitektur, byggnadshistoria samt boendekvalitet.

Och resultatet. En spännande och intressant mix mellan ett traditionellt falurött trähus och en mer modern arkitektur à la uppdaterad funkis – två hett eftertraktade hustyper på Hemnet.

Huset är 120 kvadratmeter stort fördelat på 1,5 våningar och med en prislapp på 2,8 miljoner kronor.

Det var exteriören.

Man har också analyserat vilka interiöra bilder besökarna har varit mest  benägna att klicka på. På så sätt har HemnetHemmet även kunnat inredas.

Vi vill ha ett socialt kök med öppna ytor och bänkskivan ska vara någon form av sten. 

I vardagsrummet vill vi ha en grå soffa och en eldstad.

Högst upp på listan över eftertraktade golv ligger trägolv. Trägolv vill vi ha genomgående. Och så älskar vi fortfarande vitt.

Klickfest på Hemnet när det kommer till vita badrum.

Uteplats med ordentligt trädäck.

Det intressanta med detta faktabaserade husprojekt är att det finns ambition att faktiskt uppföra HemnetHemmet. Ritningar är framtagna och det pågår just nu en diskussion med olika byggföretag, enligt Staffan Tell, talesperson på Hemnet.

Det nya moderna folkhemmet, framtaget med hjälp av alla som någon gång har surfat in på Hemnet mellan januari och oktober 2014 (förmodligen just du), och med chans att faktiskt kunna bo just precis så.

Du kanske också är intresserad av:

Ållonö slott till salu – här bor du garanterat som en kunglighet

Citynära skärgårdsö till salu (mer sommar än så här blir det inte)

Till salu – brandstationen är allt annat än ett vanligt boende

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + grå pläd och två ljuslyktor. Köp nu!