Hur ska vi färgsätta vårt vardagsrum?

Vi bor i ett standardhus, byggt 1970, vilket innebär att vi har ett traditionellt vinkelvardagsrum för den tiden. Rummet är tota

Fråga

Hur ska vi färgsätta vårt vardagsrum?

Vi bor i ett standardhus, byggt 1970, vilket innebär att vi har ett traditionellt vinkelvardagsrum för den tiden. 

Rummet är totalt 36 kvm stort och när man kommer in i rummet har man till vänster fyra st stora fönster med utsikt mot trädgård och väg. Här har vi idag vår soffgrupp placerad och tanken är att vi även i fortsättningen ska ha en ny soffgrupp placerad här. Tittar man rakt fram när man kliver in, så ser man en långvägg som sträcker sig längs gaveln på huset. Går man några steg fram och svänger till vänster finns där vår matrumsavdelning med matrumsbord.

Efter att ha levt med gammal vit strukturtapet, soffgrupp i grönt från början av 60-talet samt sidobord från samma tidpunkt, vill vi nu ändra stil och planerar att köpa en svängd howard-soffa från Bröderna Andersson i tyget Fuchsia (rödrosa), med två  matchande fåtöljer som vi ännu inte bestämt tyget på.

Vi har även tittat på tapeter från Cole & son (katalog flowers, myrtle) för att ha som fondtapet i matrumsdel samt in mot delen av rummet där soffan står.

Men vi är mycket osäkra på om vi tänker rätt. Soffan med den färgen vill vi absolut ha men känslan i rummet vill vi ska vara välkomnande, ombonat och varmt. Rummet är mycket ljust då det ligger i söderläge.

Tacksam på förslag på färgsättning som kan matcha soffan och ta fram den ombonande känslan.

Vi är inte rädda för färg på tapeter.

Gunilla

Svar

Hej Gunilla!

Jag tycker att ni har en bra genomtänkt plan och ett bra färgschema för ert vardagsrum.

Tapeten går mycket fint ihop med rosa-röda tyget i Howardsoffan och fåtöljerna. Det vore spännande att ge just fåtöljerna ett till exempel randigt tyg istället för ett enfärgat som matchar soffans färgskala. På så sätt så ger gruppen ett sammanhållet intryck men inte för slätt och tråkigt. Gör sittdelen till ett blickfång.

Tapeten ger ett klassiskt intryck som stämmer mycket bra med soffans stil och form, så den ska ni inte tveka på. Ger värme och ett ombonat intryck.

Måla resterande väggar i en neutral, varm beige ton som följer upp värmen i rummet och blir ett perfekt komplement till tapetens kulörer, NCS 1005-Y40R.

Följ upp i fönster med raka gardinlängder i linne och tungt fall, antingen i en mjuk, beige ton som finns i väggfärgen eller våga blanda in en ljus, dovt grön nyans som stämmer emot det gröna i tapeten.

Komplettera sittdelen med en ljus, mjuk matta för att binda ihop sittsektionen.

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + grå pläd och två ljuslyktor Köp nu!