Ny undersökning visar: Husdjuren bossar i många svenska hem

De svenska husdjursägarna har en lurvig chef. Nästan var tionde familj med djur uppger nämligen att det är hunden eller katten som får bestämma hemma. Det visar en ny undersökning från inredningsplattformenHouzz.

Resultatet kommer från deras globala undersökning med mer än 10 000 respondenter, bland andra svenska djurägare.I åtta procent av de svenska djurägande hemmen är det alltså djuret som dikterar villkoren. I 40 procent av familjerna med husdjur uppger man att makten är fördelad jämnställt mellan ägare och djur.

– Även om husdjur ses som människans bästa vän så är det ändå överraskande att så många helt låter husdjuret bestämma, säger Marcus Hartwall på Houzz.

Bildkälla: Houzz

Undersökningen visar alltså även att hälften av svenskarna sover med sina husdjur. Och hela 64 procent låter husdjuren ha helt fri tillgång till husets inredning. Man har också kunnat se att husdjursägare renoverar i större utsträckning. Mer än en tredjedel av de svenska hund- och kattägarna har genomfört renoveringar de senaste två åren på grund av sina djur.Framförallt har man gjort om i trädgården.

Men, det viktigaste av allt – husdjuren gör sina ägare lyckliga. Hela 86 procent svarade att deras hund eller katt gör dem lyckligare. 😻

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!