Ikea hjärta Tom Dixon och Hay – nytt spännande designsamarbete på gång!

När Marcus Engman tillträdde som Ikeas designchef sa han: "Jag vill ta tillbaka överraskningsmomentet till Ikea". Sagt och gjort: nu presterar Ikea ett nytt och minst sagt överraskande och spännande designsamarbete med Hay och Tom Dixon.

Det är Tom Dixon och det danska märket Hay som under 2017 kommer att presentera helt nya kollektioner i samarbete med Ikea.

– När vi ser att världen förändras, hur folk lever förändras och hur människor använder produkter förändras så har vi en skyldighet att återuppfinna våra grunder. Fortfarande med en klassisk Ikea-design, så att man kan se att det är vi redan från början och att hör ihop med vårt skandinaviska arv, vilket är en del av att vara Ikea, sa Marcus Engman om samarbetet med Hay i ett pressmeddelande.

Läs också: 18 kreativa sätt att uppdatera dina ikeamöbler i vardagsrummet

Hay  – enkel design med pastelltouch

Hay är ett varumärke som blivit alltmer populär de senaste åren. De jobbar mycket med enkel och skandinavisk design och använder varma och pastelliga färger.

Förutom att göra soffor, stolar och belysning kommer Hay även att ta fram en helt ny Ikea-kasse.

Foto: All rights reserved by photographer

 

Foto: All rights reserved by photographer

 

Foto: All rights reserved by photographer

Bildkälla: Ikea

Läs också: Enklaste sättet att göra din Billy bokhylla oväntat elegant

Tom Dixon fokuserar på sittmöbler

Tom Dixon kommer i sitt samarbete med Ikea främst att fokusera på sittmöbler.

– Det må verka enkelt, men vi planerar att bygga ett system som gör det möjligt att skapa allsidiga möbler för ett modern liv. Dessutom kommer vi att göra det på ett sätt som ge konsekvenser för hur många produkter skapas i framtiden, säger Marcus Engman om samarbetet med Tom Dixon.

I dagsläget finns inga bilder för Tom Dixons Ikea-produkter.

Både samarbetet med Hay och Tom Dixon kommer att lanserar under 2017.

Läs också: 17 saker du inte visste om Ikea – gissa varför paketen är platta!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + grå pläd och två ljuslyktor Köp nu!