Foto: Ikea

Ikea lanserar Kameleont – en färg som anpassar sig efter ditt hem

Som alltid kan vi räkna med Ikea när det kommer till att lösa våra inredningsbekymmer. På senaste tiden har det varit ett stort buzz kring NCS-koder – alla vill få rätt nyans på sina väggar. Nu kommer färgen som kan anpassa sig efter miljön. Ikea lanserar Kameleont.

April, april… Som flera av er redan har gissat så är den här artikeln ett aprilskämt! Men visst hade det varit coolt? :)

Foto: Ikea

Redan i juli kommer färgen, som verkar som rena magin, till butik. I första lanseringen kommer den i tre färger. Blå, grön och grå. Färgen kommer vara extra matt och passa inomhus.

Hur funkar det då? Specialfärgen innehåller mikroskopiskt små kristaller. Dessa reflekterar ljuset, som uppfattas olika beroende på rummets ljusmiljö. Detta innebär att färgen kommer att se ut som på exempelbilden oavsett om rummet har stort eller litet ljusinsläpp. Detta innebär att du alltså inte alls behöver tänka på NCS-koder. SÅ smart!

Foto: Ikea

Foto: Ikea

– Den nya trenden är tydlig. Folk vill gå i från de vita hemmen och vågar testa dovare färger på väggarna. Med våra nya färger kommer alla veta vad de får, och vara säkra på att det kommer passa lika bra i ditt hem som i katalogen, bloggen eller visningsrummet. Vi är otroligt stolta över att vara först i världen med att erbjuda detta, säger Erland Mattson - innovationstekniker på Ikea, i ett pressmeddelande.

I samband med lanseringen startar Ikea hashtagen #kameleont. Genom att ta en bild på Instagram där man kamoflerat något i hemmet och använda hashtagen är man med och tävlar. Vinnaren får sitt motiv tryckt och sålt som vykort på Ikea.

Challenge accepted, Ikea! På vår instagram kan du se vårt bidrag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!