Ikea PS 2017 – precis så ungdomligt cool och kreativ som förväntas

Ikeas nya PS-kollektion PS 2017 är här. Och temat känns igen från tidigare PS-kollektioner, nämligen förkärlek till små, kreativa och ständigt föränderliga urbana boendemiljöer.

Årets Ikea PS kollektion handlar om om att inte vara beroende av sitt boende, och att välja sin egen väg. Som ett led i oberoendet är det inte långt till den mobila camping- och husvagns kulturen, vilket vi ser att PS kollektionen flörtar med.

LÄS OCKSÅ: 8 Ikea-nyheter som kommer göra underverk i ditt kök

8 godbitar ur Ikea PS 2017

1. Soffbord

Ett hopfällbart soffbord som vid första blick för tankarna till en husvagnssemester. Dock har designern Jon Karlsson inspirerats av asiatiska gatukök som poppar upp på trottoaren om kvällen.

2. Soffgrupp

Jon Karlssons hopfällbara soffgrupp för även den tankarna till enkla campingmöbler som är lätta att ta fram och lätta att stuva undan. Helt i linje med ett ungt bohag som då och då behöver packas ihop för att dra vidare till ett nytt boende.

3. Sovtäcke

[adSpace placement="auto"]

Ett kviltat sovtäcke som sprunget ur 70-talet, men i en modernare färgskala utgör en del i Ikeas PS-kollektion för 2017. Ida Pettersson är designern som med sitt sovtäcke önskar förenkla vardagen för en ung målgrupp som av olika anledningar byter boende.

4. Gungstol

Marcus Arvonen som har designat denna underbara gungstol vill med sin design utmana vårt vanliga sätt att möblera vardagsrummet. Gungstolen kräver sin plats minst sagt, men när den väl hittat sin plats blir den garanterat rummets populäraste möbel!

5. Ljusstake

Ljusstakens form är inspirerad av den vanligtvis extremt anonyma insexnyckeln. Henrik Preutz ville skapa en trearmad ljusstake fast i ny modern och spännande tappning, och här har ni resultatet.

6. Förvaring

[adSpace placement="auto"]

Nike Karlssons förvaringsmöbel i galvaniserad stål behöver inte ett enda verktyg eller en enda skruv för att gå från platt paket till användbar möbel. Enkelt och smidigt i en föränderlig värld.

7. Soffa

Soffan som är uppbyggd av 18 kuddar andas lika mycket ungdom som 70-tal. Soffan är designad av Kate och Joel Booy, och kan även göras till en hörnsoffa.

8. Rullbord

Gissningsvis kommer detta sidobord med hjul, designat av Thomas Sandell tilltala en äldre och designmedveten målgrupp Ikea-köpare.

9. Industrilampa

Industrilooken håller i sig och befästs än mer i och med denna lampa designad av Ola Wihlborg. Inspiration till lampan hittade Wihlborg från de gamla militära söklyktorna. Lampan finns både som bords- och golvlampa.

Ikea PS 2017 släpps i butik den 3 februari.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!