Foto: OskarFalckPhotography

Ikea Stockholm 2017 – därför är det lätt att älska den nya kollektionen

Ikea Stockholm 2017 – det är inte svårt att älska årets elegant trendiga kollektion med inspiration från den skandinaviska naturen med ljust trä, svala vatten och brinnande solnedgångar.

Den första Ikea Stockholm-kollektionen släpptes 1984, och sedan dess har många möbelklassiker och samlarobjekt från Ikea Stockholm släppts. Till skillnad från Ikeas återkommande PS-kollektioner som närmar sig en yngre målgrupp, hittar Stockholm förmodligen en lite mognare publik.

LÄS OCKSÅ: Ikea PS 2017 – precis så ungdomligt cool och kreativ som förväntas

Foto: OskarFalckPhotography

Ikea Stockholm 2017 med inspiration från den skandinaviska naturen

Noga utvalt, kvalitet och träffande är några av de ledord som sammanfattar Ikea Stockholm 2017. Formgivarna bakom Ikeas Stockholmskollektioner har alltid ett säkert trendfinger i luften, men frågan är om man inte med årets kollektion har lyckats extra bra med att träffa exakt rätt i tiden. Varenda detalj i Stockholm 2107 känns modern och trendig samtid. Och det är en bedrift, att vara högaktuell utan att kännas daterad då trender har en förmåga att trötta ut sig själv i dagens snabba flöden.

Den nya kollektionens färgskala, midnattsblå och orange, tillsammans med ljust trä och rotting är inspirerad av den skandinaviska naturen som ska föra tankarna till svalkande vatten och vårens och sommarens brinnande solnedgångar.

Ikea Stockholm 2017 kollektionen

Cymbalformad lampa i förkromat stål, en tydlig vink om att kalla metaller är på väg att ta plats i våra hem. Lampan finns både som golvlampa och bordslampa, är formgiven av Ola Wihlborg och kostar 499 respektive 699 kr.

Ikea Stockholm har plockat upp de just nu absolut trendigaste materialen och färgskalorna, sammet, kalla metaller, rotting och mörkt blått och grått (ja, det håller fortfarande i sig). Både sammetssoffan som kommer i tre olika färger, marinblått, orange och grått, samt de smäckra rottingfåtöljerna kommer med all säkerhet finnas i många hem så fort kollektionen släpps.

Kollektionens inbjudande sammetssoffa och tillhörande sittpuff. Soffan som finns i tre olika färger, midnattsblå, orange och grå, är designad av Ola Wihlborg. En tresittssoffa kommer kosta 14 995 kr.

Ikea Stockholm 2017 – sammetssoffan i orange som ska symbolisera en brinnande solnedgång.

En brinnande solnedgång på golvet. Mattan är formgiven av Maria Vinka och tillverkad i slätvävd ull. 240x170 cm, 1 795 kr.

Det är svårt att inte falla pladask för sammetssoffan i midnattsblått.

Ikea Stockholm 2017, det långsmala soffbordet i ljus ask och med en bordsskiva i flätad rotting, design Nike Karlsson, 895 kr. Soffbordet kommer finnas i två olika storlekar, med eller utan rottingdetaljerna.

Skåpet i ljus ask och rotting som troligtvis är en klassiker redan innan kollektionen är släppt kommer säljas för3 495 kr, och är designad av Nike Karlsson.

Nike Karlssons design igen, den klarlackade rottingfåtöljen som precis som skåpet ovan redan är en tidlös Ikea Stockholm-klassiker. Rottingfåtöljen kommer säljas för 1 495 kr.

Stockholmkollektionens vackra handgjorda glasdetaljer i blått är designade av Gunnel Sahlin. Här en kreativ kombination av värmeljushållare och vas, beroende på vilket håll du ställer dem, 49 kr.

Alla bilder: ikea.se/STOCKHOLM2017

En annan fördel med kollektionen är att den inte är limiterad, ingen stress och inget köande behövs alltså! Nu gäller det bara att hålla ut till den 7 april då Ikea Stockholm 2017 släpps.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!