Mässing och marmor hemma hos moderedaktör Petra Tungården

Inredningsberoende moderedaktören Petra Tungården ger sin tvåa på 47 kvadratmeter en överdos av mässing, marmor och minnen.

Kök

Köksinredningen är från Ikea och taklampan är formgiven av Tom Dixon. I fönstret krukor av Monica Förster för Skultuna.

Matplats

Petra älskar att shoppa och många gånger blir det secondhand. Tjurhornet på väggen har hon fyndat i en vintageaffär på Ljusterö och målat om vitt. Guldservisen är från Tom Dixons serie Eclectic.

Hall

Hallspegeln var en gång Petras fasters. Hallbordet är egen tillverkning under signaturen Brass & marble. Taklampa No early bird av Per Söderberg.

Vardagsrum

Petra designar och tillverkar även sin inredning själv, till vänster om kakelugnen hänger en spegeltavla som hon gjort av små speglar från Ikea. I den svarta Wassilystolen ligger en mjuk fäll från NK. Bord av Tom Dixon. Petra älskar växter, men köper mest snittblommor och kaktusar eftersom hon reser så mycket. Tavlan/lampan kommer från Bxxlght.

Upplyst design. Bronsfärgad taklampa av och från Tom Dixon, ljuskrona av Gino Sarfatti för Flos, bordslampa Bourgie av Ferruccio Laviani för Kartell och i matrummet en hörnlampa av Roberto Cárdenas, Designhouse Stockholm. Matbordsstolar av Philippe Starck och Jaime Hayon. Närmast anas sovrummet med tidskriftshögar och en kista från Myrorna.

Publicerad i Sköna hem nr 2, 2015.

Inspirerad? Läs också:

Bädda har aldrig varit så svårt (och sett så roligt ut!)

Hemma hos Leila Lindholm "köket är husets hjärta"

Hemma hos mönsterdesigner Lisa Bengtsson "tapeter berättar vem du är"

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av Sköna hem - få 2 skålar från Rörstrand. Läs mer!