Foto: Bukowski Real Estate

Mytomspunna Pink Palace till salu (Ja, det är lika originellt på insidan!)

Nu kan Villa Frankenburg, eller "Pink Palace" som huset också kallas, bli ditt. Det rosamålande sagohuset i Saltsjö-Boo utanför Stockholm är till salu och i köpet ingår bland annat ett tornrum, strandtomt och ett stycke kulturhistoria.

Villa Frankenburg byggdes 1878 som ett sommarnöje och är döpt efterkammarherre August von Francken. 1970 köptes huset av Ralph Lundsten,en av Sveriges mest kända tonsättare. Ralph renoverade huset och gav det dess karaktäristiska rosa färg.

Huset ligger på en 3481 kvadratmeter stor strandtomt med utsikt över Skurusundet. Ralph Lundsten gjorde Villa Frankenburg omtalat, inte bara genom den chockrosa färgen utan också för att hans musikstudio Andromeda, Sveriges första privata elektronmusikstudio inrymdes här.

Invändigt rymmer det 192 kvadratmeter stora sekelskiftetshuset nio rum och kök plus ett tornrum. Interiören är någonting utöver det vanliga. Sprakande tapeter och färgslipade fönster samsas med bevarade detaljer som spegeldörrar, träsniderier och Rörstrandskakelugnar.

Vilken färgprakt! Innanför pardörrarna skymtar musikstudion Andromeda.

Ralph Lundsten vill nu sälja sitt "Pink Palace". Det unika huset ligger ute till försäljning för 18,5 miljoner kronor och är just nu det mest klickade huset på Hemnet.

Vill du veta med om Villa Frankenburg? Här hittar du en intervju om huset som Hemnet gjort med Ralph Lundsten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu! 4 nr av Sköna hem för endast 169 kr. Köp nu!