Foto: iStock

Så kan ditt hem göra dig lyckligare

Här är vanorna, lukterna och färgerna som förhöjer din livskvalité!

1. En bäddad säng

Forskning visar att stökiga miljöer stressar oss. Att fixa röran har motsatt effekt, det lugnar.  En prydlig säng är både snygg och rensar ditt sinne!

2. Rätt doft

Studier i psykologi hävdar att blomdoft triggar lycka i oss. En färsk blombukett gör dig dessutom gladare! Även något att hålla i åtanke när du ser dig om efter airfreshner eller hemmaparfym.

Satsa även på ljus med vaniljdoft. De har en uppflyftande inverkan!

Foto: (c) ArtesiaWells

3. Färgglada väggar

En grön eller gul vägg kan göra dig avsevärt gladare. Studier har visat att vi av alla regnbågens färger mest positivt reagerar på gult och grönt.

4. Fotografier

Ta dig tid att framkalla och rama in fina ögonblick med dina närmsta. Det är värt tidsmödan! Bilder på lyckliga stunder med nära och kära lugnar och väcker positiva känslor till liv.

Foto: jodi jacobson

5. Plotterfritt boende

Forskning visar att det finns en tydlig länk mellan hög halt av stresshormoner och plottriga hem.  Ju mindre onödiga prylar desto bättre för dig! Låt kasta bli ditt nya motto.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 8 nr av Sköna hem - få 4 rödvinsglas från iittala. Läs mer!