Se bilderna från Ikeas nya kollektion som släpps i dag

Den 21 oktober släpps Ikeas nya kollektion Fullviktig som är inspirerad av vardagslyxen att dricka te, en ritual som delas av människor i olika kulturer över hela världen.

I nio år har Ikea arbetat i bergen i norra Thailand tillsammans med det sociala företaget Doi Tung Development Project. Målet med kollektionen har varit att få tusentals hantverkare på landsbygden att få möjlighet att försörja sig och samtidigt skydda den lokala miljön.

Foto: IKEA

Kollektionen består av tre olika delar: textilier i form av handvävda kuddfodral och kökshanddukar, handgjort papper som anteckningsböcker, servetter och affischer – och keramik med handformade tekannor och koppar, burkar, skålar, fat och skedar. Färgerna går i en varm färgskala i grått och korall. Alla delarna är skapade för hand av hantverkare i regionen med hjälp av traditionella hantverkstekniker.

Foto: IKEA

Hill Tribe-folket i norra Thailand har en lång tradition av att tillverka handvävda textilier som används i deras rikt mönstrade traditionella kläder. Textilierna i kollektionen Fullviktig görs med hjälp av flera traditionella tekniker.

Foto: IKEA
Foto: IKEA

Den uråldriga konsten med handgjord papperstillverkning har funnits i Chiang Rai-regionen i flera hundra år. I dag sysselsätter Doi Tung 42 hantverkare som har skapat pappersprodukterna i kollektionen Fullviktig.

Foto: IKEA

Den lokala rödleran blandades från början med vetivergräs – en tålig grässort som planterades för att stabilisera eroderad mark. Receptet för den här leran har sedan dess utvecklats för att klara höga bränningstemperaturer. Det gör att hantverkarna nu kan skapa vackra produkter i hög kvalitet.

Foto: IKEA
Foto: IKEA
Foto: IKEA

Kollektionen är den femte i samarbetet och kan köpas på Ikea i Sverige, Schweiz, Österrike, Singapore och Malaysia från oktober 2016

Foto: IKEA

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 8 nr av Sköna hem - få 4 rödvinsglas från iittala. Läs mer!