Skapa stämning med en braskamin – många fina modeller

En kamin eller eldstad ger värme och höjer trivselfaktorn i hemmet. Oavsett om du har öppen spis, kakelugn eller kamin.

Gör höstmysigt hemma: Få ett härligt doftljus från Angel + pläd + bricka + 4 nr av Sköna hem för bara 98 kr.

Har du redan en kamin eller eldstad i ditt hem är det bara att gratulera. Den öppna eldstaden är högaktuell i höstens inredning. Det är naturligtvis den lantliga trenden, vurmen för stilla torpliv och timrade fjällstugor, långt ifrån stadens stress och slammer, som sätter brasan i fokus. I inredningsreportage visas gärna robusta, murade eldstäder med ved staplad intill. 

Ved i olika former syns numera i inredningen – även där det saknas eldstad. En snygg vedförvaring med björkved adderar något rustikt och hemtrevligt till rummet. Ibland ser man veden travad längst ner i bokhyllan, eller i ett vanligt skåp där dörren hakats av. Ved och timmer som motiv syns även på tapeter och tyger, i höst exempelvis i form av metervaran Margareta från Ikea. 

I höst framhäver vi eldstaden och kaminen i inredningen.

– Pimpa brasan med ett gnistskydd eller en eldhund. Tänd en ljuslykta eller många blockljus i spisen när du inte eldar.

– Sätta in kamin? Välj en med ett formstarkt uttryck och låt den ta plats i inredningen – kanske mitt i rummet. Låt den stå på något vackert, stenplattor eller skimrande metall.

– Våga fejka! Skorstensfria spisar finns i många olika utföranden och stilar. När elden är tänd sprider även den sortens brasa värme och trivsel.

Kaminerna nedan kommer från Contura.

För mer inspiration,  se vårt galleri, Eldstad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu! 4 nr av Sköna hem för endast 169 kr. Köp nu!