En kamin eller eldstad ger värme och höjer trivselfaktorn i hemmet. Oavsett om du har öppen spis, kakelugn eller kamin.

Gör höstmysigt hemma: Få ett härligt doftljus från Angel + pläd + bricka + 4 nr av Sköna hem för bara 98 kr.

Har du redan en kamin eller eldstad i ditt hem är det bara att gratulera. Den öppna eldstaden är högaktuell i höstens inredning. Det är naturligtvis den lantliga trenden, vurmen för stilla torpliv och timrade fjällstugor, långt ifrån stadens stress och slammer, som sätter brasan i fokus. I inredningsreportage visas gärna robusta, murade eldstäder med ved staplad intill.

Ved i olika former syns numera i inredningen – även där det saknas eldstad. En snygg vedförvaring med björkved adderar något rustikt och hemtrevligt till rummet. Ibland ser man veden travad längst ner i bokhyllan, eller i ett vanligt skåp där dörren hakats av. Ved och timmer som motiv syns även på tapeter och tyger, i höst exempelvis i form av metervaran Margareta från Ikea.

I höst framhäver vi eldstaden och kaminen i inredningen.

– Pimpa brasan med ett gnistskydd eller en eldhund. Tänd en ljuslykta eller många blockljus i spisen när du inte eldar.

– Sätta in kamin? Välj en med ett formstarkt uttryck och låt den ta plats i inredningen – kanske mitt i rummet. Låt den stå på något vackert, stenplattor eller skimrande metall.

– Våga fejka! Skorstensfria spisar finns i många olika utföranden och stilar. När elden är tänd sprider även den sortens brasa värme och trivsel.

Kaminerna nedan kommer från Contura.

 

För mer inspiration,  se vårt galleri, Eldstad.