Alla har någon gång panikstädat en kvart innan gästerna ringer på dörren – men nästa gång du får besök kan du vara lugn! Det är nämligen bara tre platser i hemmet som behöver skina, resten kan du städa när du har mera tid över.

 1. Hallen 

  Hallen är det första intrycket i ditt hem och självklart ska det vara positivt! Gör plats i skostället, plocka undan påhatthyllan och se till så att det finns rum att hänga gästernas jackor. Är det grusigt kan det vara bra att ta ett varv med dammsugaren också!

  Städa lägenheten snabbt och enkelt.

 2. Toaletten 

  Någon gång under kvällen kommer gästerna att besöka toaletten, därför bör den kännas fräsch. Du hinner förmodligen inte med någon storstädning men använd rengöringsmedel och torka av toalettsitsen. Titta runt i badrummet och plocka undan tandborstar, tandkräm och hårborste. Ta bort hår från golvbrunnen i duschen. I bästa fall hinner du torka av handfatet och ta fram en ny gästhandduk.

  Städa lägenheten snabbt och enkelt.

 3. Soffan 

  När det bjuds på middag är det tillåtet att ha ett levande kök med saker framme. I vardagsrummet däremot bör saker inte ligga på hög och det ska finnas plats för gästerna att sitta. Ta en titt på soffan och dammsug bort hår från husdjur, smulor och annat smuts. Plocka undan saker som ligger på fel plats och torka av soffbordet.

Städa lägenheten snabbt och enkelt.

 

Listan är inspirerad av en artikel från Apartmenttherapy.com.