Vackraste mattorna gör ditt hem till en grönskande lund

Vissa saker man ser skapar ett omedelbart habegär. Alexandra Kehayoglous underbara mattor har exakt den effekten. Tänk att få sätta fötterna på böljande mjuka grästuvor, även i november och januari.

Ämnen i artikel:

Alexandra Kehayoglou, argentinsk mattdesinger med rötter långt bak i det Osmanska riket (nuvarande Turkiet), där hennes förfäder vävde mattor enligt urgammal tradition. 1919 när Grek-turkiska kriget bröt ut flydde hennes förfäder till Argentina, och började lånsamt bygga upp en framgångsrik verksamhet inom mattvävning. Nu står familjen som ägare till El Espartano, ett av Sydamerikas absolut största mattföretag.

Och äpplet faller inte lång ifrån trädet, Alexandra Kehayoglou är själv framgångsrik inom samma skrå sedan 2008, och handtuftar sina moderna, lekfulla och nyskapande mattor av spillbitar i ull från familjens mattfabrik i Buenos Aires. Och resultatet? Enastående!

1. Mina drömmars trädgård – fast inomhus.

2. Taktil topografi i under tak.

3. Med denna mattan i vardagsrummet känns novemberslasket långt borta.

4. Gränsen mellan inomhus och utomhus suddas bort i ett nafs.

5. Bygg din egen matta med små gröna öar!

6. Vinterversionen.

Bildkälla

Mer mattor på Sköna hem

19 vardagsrum som visar att Kelim-matta är en mycket bra idé

Bästa färgen om du ska välja matta – 9 olika rum som visar att det är sant

11 exempel på mysiga vardagsrum (och vi förklarar varför)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 300 000 andra - läs Sköna hem! Se erbjudande!