Vilken känsla för detaljer - tvåan i Nässjö en välbevarad tidskapsel

Välkommen in i en otroligt välbevarad och välskött liten tvåa. Säkert är ni många som kastas tillbaka en sådär 30-40 år i livet.

Hemnets och alla mäklarbyråers starka dragningskraft, utöver jakten på ett nytt boende, är chansen att få kika in i olika typer av boenden runt om i landet.

Objekten som visas upp på olika bloggar och sajter, Sköna hem inte minst, är oftast de mest exceptionella hemmen, de dyra, exklusiva, och med alla rätta inredningsdetaljer osvikligen på rätt plats.

Just därför är det så roligt att hitta hem som sticker ut på ett helt annat sätt. Som denna fantastiska lilla tvåa i Nässjö, där 70-talet en gång flyttade in för att aldrig flytta ut igen. Det här är en liten pärla, oavsett om man gillar 70-talet eller ej. En ömt vårdad bostad med en historia där någon har trivts i många decennium.

Lägenheten som rymmer två rum och kök på 56 kvadratmeter är nu till salu för 225 000 kr.

Köket med alla färger och detaljer välbevarade. Allt från kakeldekorationen och de kopparfärgade spisplattskydden, gökuret på väggen och radioapparaten som funnit sin plats på den broderade duken. Notera även den virkade duken på diskbänken, som matchar den virkade bården ovan bänken. Köksgardiner med omtag och klassiska pinnstolar runt det runda köksbordet fullbordar detta fina 70-talskök.

Hallen med sjögrästapet och telefonhörnan. Till och med en telefon med snurrskiva finns kvar.

Vardagsrummet med en fin glasad pardörr, medaljongtapet och vitrinskåpet på hedersplats. Skinnfåtölj och sammetssoffa i klassiskt 70-talssnitt. 

Tv-apparaten där i hörnet, ryamatta och tidstypisk konst på väggarna. På soffbordet ljuslyktorna Sunflower designade av Göran Wärff på 70-talet. Kan man annat än älska tryggheten i det genuina i detta hem?

Tapetserade garderobsdörrar med tidstypiskt buteljgröna glasknoppar.

Småblommig våtrumstapet och klassiskt vitt kakel i badrummet.

Mer info om lägenheten finns hos Fastighetsbyrån.

Inspirerad? Läs också:

8 vardagsrum som visar att 70-talet skulle kunna funka idag

Inredningsnostalgi – 80-talsinredningen vi minns

Inredningsdetaljerna vi åtrådde under 1990-talet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!