Veckans trendspaning: Den ofärdiga trenden

Den ofärdiga trenden med rå betong, synliga grundmaterial och bedagade, flagnande  tapetväggar, som växer sig starkare och starkare.

Vi tar avstamp i Robert Mills Architects prisbelönta hus i Sorrento (vann Australian Interior Design Award 2012). Där de genomgående materialen är en monokrom och ofärdig palett av synlig betong och finslipad sten.

Nej, det är varken ett garage eller ett förråd. En titt in i kreatör, stylist och inredare Maliin Stoors sovrum, visar en rå och ofärdig stil. Sängramen av målade lastpallar, sänggaveln/rumsavdelaren gjuten i rå betong, komplett med hål och skavanker, inte helt olik det vi ser i Villa Sorrento ovan. Foto lånat av qreate.se.

Lockas du av gamla tapetlager och synlig rå väggyta, men saknar den vackert autentiska grunden? Genvägen finns i en tapetrulle. Nyligen släppte Mr Perswall vårens tapetkollektion, där "Torn" möjliggör en romantisk och sliten torparkänsla även i storstadsvåningen eller nyproduktionen.

Vi ser mer och mer styling i råa, industriella och ofärdiga miljöer. Här Ikeas sovrums-styling inför vårnyheterna.

En avskalad fåtölj, naken i sin grund av jute och med synliga nubb. Mitt i vardagsrummet, blir den ett intressant utropstecken bland övriga detaljer.

Foto: Karaktär Stockholm

Daniella Wittes hem som visades i Sköna hem tidigt i våras blev omåttligt populärt bland många inredningsbloggar. Den slammade tegelväggen sätter definitivt karaktären i detta rummet. Se hela Daniella Wittes hem.

Sist men inte minst, detaljerna. Här Alexa Lixfelds kollektion som visades på Stockholm Furniture Fair 2013,  en delikat kollektion med råa kanter,  som tagna direkt ur sin form utan att slipas ned till perfektion.

För mer inspiration, se vårt gallerier:

Industriellt

1700-tal

Shabby chic

Fler trendspaningar:

Zebra

Statementvasen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!