Veckans trendspaning: Glasvasen

Den bulliga glasvasen Dagg från Svenskt tenn har florerar flitigt på bloggar och i instagramfölden under den senaste tiden. Men nu kommer bubblarna.

Oklart exakt när den bulliga glasvasen Dagg, i design av Carina Seth Andersson för Svenskt tenn, blev statement-vasen över alla andra. Men troligtvis någon gång i höstas, då den började dyka upp upp överallt i bloggar och instagramflöden. Peakade sedan över jul när det visades sig att den låg i många julklappspaket.

Säga vad man vill om den vackra Dagg, men den kräver sina blommor och  sitt arrangemang. Det går inte att stoppa ner vad som helst i öppningen  som ter sig en smula liten mot omfånget och djupet på vasen. Se bara så  mycket känslor vasen rörde upp bland läsarna i Amanda Schulmans blogg, "det stora vas-och-tulpan-bråket"!

H&M Homes glasvas blev en populär ersättare för alla som tyckte att 2400 kronor var i mastigaste laget för en vas. Så nära vi kunde komma Dagg då, ett klart prisvärt (99 kr) alternativ som är förvånandsvärt vacker och sirlig, perfekt för vårens tulpanbukett.

UPPDATERING

Nu lanserar Mio vasen Flora, så nära du kan komma Dagg utan att köpa Dagg. Skamlös plagiering, eller inspiration? Döm själva.

Så i kölvattnet av Dagg-begäret kommer här några intressanta bubblare, och Svenskt tenn står alltjämt för de största ha-begären.

Vasen Stubbe och Kotte, även dessa designade av Carina Seth Andersson. Stubbe är stor och maffig precis som Dagg, Kotte något mindre och nättare.

Och för att fortsätta på den runda, bulliga formen, kommer Anna Elzer Oscarsons lilla runda keramikvas, Dusty Diamond säkert dyka upp i en och annan blogg och inredningsreportage framöver.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!